Uniikki nahkahame

27. syyskuuta 2016
Vaatekaapissani on uusi aarre. Musta persoonallinen nahkahame. Sellaista minun on tehnyt jo vuosia mieli. Niin ihanaa yksilöä ei ole kuitenkaan vielä kaupoissa tullut vastaan, että olisin raaskinut investoida siihen. Voitte olla varma, että olen tarttunut jokaiseen vaatekauppojen rekeissä näkemääni mustaan nahkaiseen helmaan, mutta joku on aina ollut pielessä. Joko mallissa tai istuvuudessa. Apuun tuli tänä keväänä ompelija ystäväni Milla, joka suunnitteli ja valmisti juuri minulle tehdyn nahkahameen. Milla työskentelee omassa ompelimossaan, jonka nimi on Rokita.

Tiesin, mitä hameelta tahdoin, mutta halusin myös, että hameessa näkyy suunnittelijansa kädenjälki. Mielessäni oli elävä pinta, istuvuus, yksityiskohdat ja sopiva pituus. Musta krokokuosi osui heti silmiini, kun kävimme ideointivaiheessa läpi nahkanäytepaloja. Toivoin, että sitä yhdistetään jollain tapaa hameen sileään nahkaosaan. Näillä eväin annoin Millalle vapaat kädet itse toteutukseen ja nyökyttelin hyväksyvästi esiin tuleville yksityiskohtaehdotuksille. Rokitan punapäältä saamani hameluonnos tuntui heti omalta ja hame laitettiin työn alle. 

Hameessa käytetyssä poronnahassa on elävä pinta. Se ei ole täydellisen sileä, sillä siinä näkyy elämän kolhut ja arvet. Ajatus viehättää ja tekee hameesta jollain tapaa merkityksellisemmän. Tuntuu myös kivalta ajatella, että kellään muulla ei ole juuri samanlaista hametta. Minulla on jotain omaa, joka on valmistettu rakkaudella ja huolellisuudella. On lämmittävä ajatus, että hame on myös ystävän tekemä, sillä on heti enemmän tunnearvoa. Innolla odotan, että nahkahame muokkaantuu käytössä ja elää myös ajassa. 

I paita Vila I nahkahame Rokita I kengät Ten Points IMisorella

Seuraa blogia INSTAGRAMISSAFACEBOOKISSA ja BLOGLOVINISSA.

4 kommenttia :

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.