Kesän paras piknik

25. heinäkuuta 2016

*Sisältää blogin kautta saatuja tuotteita.



Mikä olisikaan ihanampi tapa nauttia ruoasta kesällä kuin piknik. Viltin voi levittää mieleiselle paikalle ja tarjottavat voi laittaa kauniisti esille vaikka ulkona ollaankin. Kannelliset rasiat kätkevät helposti kauniit herkut matkan ajaksi ja suojaavat ruokia tarvittaessa piknikin ajan. Kaiken ilon lopuksi ruoantähteet ja tarjoiluastiat on kiva kuljettaa kotiin kansin suljettuna. Kesän parasta piknikkiä varten valmistin mansikkasalaatin, basilikahummusta ja ihka ensimmäisen raakakakkuni. Myönnetään, että apuna oli Foodinin raakakakun valmistuspaketti, mutta olen silti ylpeä kakusta.




Mansikkasalaatti

Kahta erilaista salaattia
Mansikoita
Tummia viinirypäleitä
Tummaa (appelsiinilla maustettua) balsamicoa

Pilko salaatti, viinirypäleet ja mansikat kulhoon.
Paahda saksanpähkinöitä pannulla, niin, että ne saavat hieman väriä.
Anna pähkinöiden jäähtyä ja lisää salaattiin.
Tarjoile salaatti tumman balsamicon kanssa. 






Basillikahummus

3 rkl oliiviöljyä
2 isoa valkosipulinkynttä
Ripaus suolaa ja pippuria
Runsaasti tuoretta basilikaa

Liota kikherneitä vedessä n. 12 tuntia, minkä jälkeen keitä niitä vielä tunnin ajan kattilassa.
Lisää kikherneet, oliiviöljy ja valkosipuli tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. 
Lisää massaan suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
Hienonna tuore basilika pieneksi ja sekoita se lusikalla hummuksen joukkoon.
Tarjoile leivän, maissinachojen tai naksujen kanssa.






Raakakakku

Kookoshiutaleita

Foodinin raakakakku on helppo valmistaa ohjeita noudattaen. 
Kaikki tarvittavat aineosat löytyvät valmistuspaketista vettä lukuun ottamatta.
Kakku valmistetaan luomulaatuisista cashewpähkinöistä, taateleista, 
raakakaakaotuotteista, lucuma-jauheesta ja aidosta vaniljasta.
Tarvitset hyvän tehosekoittimen, kulhoja, nuolijan ja irtokakkuvuoan valmistusta varten.
Taateleita ja pähkinöitä kannattaa liottaa muutama tunti etukäteen, niin niitä on helpompi käsitellä.
Koristeluun käytin makua tuomaan kaakaonibsejä, kookoshiutaleita ja sulaa kookosmannaa. 
Jopa ensikertalainenkin onnistui täydellisesti raakakakun kanssa. 




Mitä herkkuja sinun piknikviltiltäsi on löytynyt tänä kesänä?
Olisiko sinulla vinkkejä kivoista piknikpaikoista Helsingissä?

*Merkityt tuotteet saatu blogin kautta testiin.

Herkullisia piknikhetkiä kesään. 

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti