Kurpitsansiemenöljyllä marinoitu herkkusienisalaatti

2. toukokuuta 2016

 *Sisältää blogin kautta saadun tuotteen.



Kauneudenhoitoa sisältä päin -teema saa jatkoa, sillä pääsin tällä kertaa testaamaan Foodin Ambassadorin roolissa luomulaatuista ja raakaa Foodin Kurpitsansiemenöljyä*. Antioksidanttirikas öljy sopii erinomaisesti erityisesti salaattien lisukkeeksi, mutta itse olen laittanut sitä myös leivän päälle sen hyvästä pähkinämäisestä mausta johtuen. Tällä kertaa kurpitsansiemenöljy pääsi kuitenkin paistettujen herkkusienien seuralaiseksi vihreään salattiin.

Kylmäpuristetun kurpitsansiemenöljyn hyvää tekevä salaisuus piilee sen hyvissä rasvoissa, sillä se sisältää omega-6-rasvahappoja. Kurpitsansiemenet sisältävät lisäksi mm. runsaasti magnesiumia, sinkkiä ja rautaa, jotka tekevät hyvää koko kehon lisäksi myös iholle, kynsille ja hiuksille. Öljy on helppo tapa hyödyntää kurpitsansiementen ravintoaineet ruokavaliossa, sillä voi maustaa valmiinkin ruoan suoraan lautasella.




Kurpitsansiemenöljyllä marinoitu herkkusienisalaatti

Pieni kerä jäävuorisalaattia
Ruukku herneenversoja
2 avokadoa
Puolikkaan sitruunan mehu
Rasia pieniä herkkusieniä
Oliiviöljyä paistamiseen
Suolaa ja mustapippuria
Loraus luomuhunajaa

Pilko herkkusienet viipaleiksi ja paista ne oliiviöljyssä pannulla. 
Mausta suolalla, mustapippurilla ja lorauksella hunajaa.
Anna sienten jäähtyä hieman ja sekoita ne kurpitsansiemenöljyn kanssa.
Pilko salaatti ja avokado pieniksi. 
Mausta avokado puolikkaalla sitruunan mehulla. 
Kaada vihreät ainekset salaattikulhoon ja lisää marinoidut sienet.
Koristele annos herneenversoilla.



*Foodin Kurpitsansiemenöljy saatu blogin kautta testiin. 

Misorella

2 kommenttia :

  1. Näyttää ja kuulostaa niiiiin hyvältä! :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan raikas salaatti vaikka grilliruoan kaveriksi. :)

      Poista