Puurotaivas - lautasella tattari, kvinoa ja chia-siemenet

2. helmikuuta 2016

*Sisältää blogin kautta saatuja tuotteita.



On taas aika fiilistellä superfoodeja ja tällä kertaa aiheena on välipalat. Halusin lähestyä teemaa puuroreseptien kautta. Minusta oli kiva (vihdoinkin!) kokeilla eri puurovaihtoehtoja, jotka korvaavat kotimaiset viljat.

Ne, kun eivät kuulu omaan ruokavaliooni itselleni sopimattomina. Välipalaksi, mutta toki myös aamujen ja iltojen iloksi, puurolautaselle päätyivät Foodinin luomulaatuiset tattari, kvinoa ja chia-siemenet.

Tattarista, kvinoasta ja vaaleista chia-sieenistä valmistetut hiilihydraattipitoiset puurot pitävät pitkään nälkää, ovat erittäin ravintorikkaita ja myös vatsa kiittää saadusta kuitulisästä. Puurojen pääraaka-aineet ovat luontaisesti gluteenittomia, maidottomia, eivätkä sisällä lisä- tai säilöntäaineita. Superfood-infon lisäksi postauksesta löytyy kolme herkullista reseptiä.

Foodinin luomu tattari on täydellinen proteiininlähde, sillä se sisältää kaikki ihmiselle välttämättömät aminohapot. Siemenissä on runsaasti lyseeni-aminohappoa sekä orgaanisesti sitoutunutta kalsiumia, rautaa, kaliumia, magnesiumia, piitä ja fluoria. Tattari sopii keitettynä ruoan lisukkeeksi, jauhettuna leivontaan ja puuroksi.

Omenainen tattarituorepuuro kahdelle

2 dl Foodinin luomu tattaria* liotettuna
1 dl kookosmaitoa
1 iso omena

Lisukkeeksi:
Hunajaa 
Pekaanipähkinöitä
Kookoshiutaleita

Huuhtele kokonaiset tattarit vuorotellen kylmässä ja kuumassa vedessä. Liota tattaria huuhtelun jälkeen väljässä vedessä yön yli. Tattarin itäminen aktivoituu liotuksessa yön yli, vaikka versoja ei olekaan vielä näkyvissä. Siivilöi tattari ja huuhtele vielä kerran. Laita puuroainekset tehosekoittimeen ja aja puuro tasaiseksi massaksi. Koristele puuroannos ja nauti! Itse tykkään tuorepuurosta jääkaappikylmänä!




Foodinin luomu kvinoa sisältää kaikkia välttämättömiä aminohappoja oikeassa suhteessa, paljon ravintokuitua, fosforia, rautaa ja magnesiumia. Kvinoa-yrtin siemenet pitävät sisällään huomattavasti enemmän proteiinia kuin mikään muu viljelykasvi. Kvinoaa sopii hyvin lisukkeeksi, salaatteihin ja puuroksi. Lisukkeen keittoaika on 15 minuuttia ja kvinoa keitetään couscousin tapaan. Puuro vaatii pidemmän keittoajan.

Karpalo-kvinoapuuro kahdelle

2,5 dl vettä
2,5 dl riisimaitoa
150 g (pakaste)karpaloita
3 rkl hunajaa / tai oman maun mukaan
Marjoja koristeluun

Huuhtele kvinoa siivilässä juoksevan veden alla. Lisää kattilaan sekä nesteet että marjat ja kiehauta. Lisää kiehuvaan veteen kvinoa ja keitä 25 minuuttia miedolla lämmöllä tai niin kauan, että kvinoa on pehmeää. Mausta hunajalla oman maun mukaan. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä marjojen kera.




Foodinin luomu vaaleat chia-siemenet ovat täynnä hyviä ravinteita ja erinoaisia rasvahappojen lähteitä. Siemenet sisältävät omega 3- ja omega 6-rasvahappoja optimaalisessa suhteessa (3:1), sekä paljon proteiinia ja kuituja. Chia-siemenet sopivat mm. smoothien, tuorepuuron ja jogurtin sekaan.

Kaakao-chiapuuro kahdelle

4 dl riisimaitoa
2 rkl raakakaakaojauhetta

Lisukkeeksi:
Kookoshiutaleita
Ananaskirsikoita

Sekoita puuroainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti/yön yli. Lisää puuron päälle ananaskirsikoita, kookoshiutaleita ja kookosmannaa. Kookosmannasta saa juoksevaa, kun laittaa purkin hetkeksi liedelle kattilaan vesihauteeseen.

*Merkatut superfoodit saatu blogi kautta testiin.

Misorella

4 kommenttia :

  1. Nam näyttää todella maukkaalta ja ihanat astiatkin. <3 Mukavaa tiistaita Misorella <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin vallan innostuin puuroista. Näitä täytyy kehitellä lisää! Taika-astiasto on ihana, kestää aikaa ja on oma kestosuosikkini. Meillä on sarjasta erikseen arkiastiat: isot mukit ja kulhot ja sitten vieraita varten tarjoilu/kahviastiasto. :) Ihanaa viikon jatkoa, Tiia! <3

      Poista
  2. Näyttävät ja kuulostavat kyllä erittäin ihanilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kuin kokeilemaan! ;) Soveltaa saa myös! :D

      Poista