Raakaherkkuja Foodin Ambassadorien pikkujouluissa

17. marraskuuta 2015Olin viettämässä viikonloppuna vähän erilaisia pikkujouluja! Iltapäivä starttasi AirYoga-tunnilla, joka oli mielettömän kivaa, kun vaan uskalsi päästää estoista (ja käsillä liinasta) irti. Hyvänmielen ilta jatkui Foodin Ambassadorien pikkujouluilla, joissa herkuteltiin itse tehdyillä raakaherkuilla lämminhenkisissä tunnelmissa.

Täytyy myöntää, että hieman jännitti mennä ulkopuolisena tilaisuuteen, kun tiesin, etten tuntenut kovinkaan montaa tiimin jäsentä etukäteen. Ajattelin kuitenkin, että on mahtava päästä testaamaan itselleni uutta liikuntamuotoa ja on aina kiva tavata uusia ihmisiä.

Sen vuoksi täytyykin heti alkuun kiittää siitä, että tunsin itseni erittäin tervetulleeksi heti ensi hetkistä lähtien. Kiitos kuuluu ihmisille, jotka olivat kokoontuneet yhteen intohimosta raakaleivontaan ja superfoodeihin. Ilmaliikunnan jälkeen oli ihana napostella heti illan alkuun mm. erilaisia pähkinä- ja tahini-tahnoja riisikakkujen kavereina.
Illan yllätys oli, että pääsimme itse valmistamaan raakakakkuja ja -suklaata Foodinin valmispakkauksista. Kätevistä pakkauksista löytyy kaikki tarvittavat aineet raakaherkkujen valmistukseen ja ne ovat helppo tapa ottaa tuntumaa raakakakkujen ja -suklaan valmistukseen.

Jakaannuimme kahteen ryhmän, jonka myötä syntyi kaksi maistuvaa kinuskista raakakakkua ja neljä kiloa raakasuklaata. Soveltamiseksihan se tosin meni herkkujen äärellä ja suklaa ja raakakakut saivat muitakin mausteita, mitä valmiit pakkaukset sisälsivät. Varsinkin raakasuklaan maustamisessa suosiossa olivat mulperimarjat ja kookosmanna, jotka viimeistelivät makuelämykset jouluisia mausteita unohtamatta.
Mulperimarjat ovat yksi suosikki herkkuni superfoodeista, en tosin ollut maistanut niitä aikaisemmin mustina tai suklaalla päällystettyinä ja ne vasta hyviä olivatkin. Toinen suussa sulava makukokemus, miltä olen onnistunut välttymään monien tuttujen hehkutuksesta huolimatta, on kookosmanna. Ei voi muuta sanoa kuin, että kerran, kun on maistanut, ei ole enää paluuta.
Jotta ilta ei olisi mennyt vain herkutteluksi, kuuntelimme kakkulautastemme äärellä, kun Foodinin perustaja, Lasse, kertoi meille mistä kaikki sai alkunsa. Oli mielenkiintoista kuulla tarinoita ja aistia mitä rohkeudella, intohimolla, unelmilla ja niiden yhdistämisellä voi saada aikaan. Hyvä muistutus itse kullekin, oli kyse sitten oman yrityksen perustamisesta tai muista pyrkimyksistä tehdä omista haaveista totta.
Lassen tarinoiden rinnalla kulki myös syvempi ajatusmaailma, jonka tavoitteena on ottaa huomioon koko superfoodien elinkaari tuottajilta kuluttajien nautittavaksi. Oli mielenkiintoista kuulla, miten Foodinin tiimi on ottanut sydämen asiakseen myös eettisen puolen, oli kyse tuotteiden viljely- tai valmistustavoista, ihmisoikeuksista, ympäristöystävällisyydestä tai tuotteiden puhtaudesta ja laadusta.
Lähdin pikkujouluista kotiin ihanassa raakaherkku huumassa, maha täynnä, mieli virkistyneenä ja onnellisena. Yksi syy hymyyni oli myös se, että illan myötä pääsin yhdeksi Foodin Ambassador -tiimin jäsenistä. Se tarkoittaa ainakin sitä, että superfoodit tulevat näkymään blogissa entistä enemmän reseptien muodossa.

Enpä olisi arvannut viime syksynä, kun valmistin ihan ensimmäisen kerran itse raakasuklaata, Foodinin raakasuklaan valmistuspaketista, mille tiellä päädyn seuraavana syksynä. On niin mahtava fiilis päästä osaksi kivaa porukkaa, jolla on mahdollisuus päästä sanomaan sanansa myös mm. tuotekehittelyn suhteen. Nyt tämä Ambassador jää vain haaveilemaan tarpeeksi tehokkaasta blenderistä, josta on vastusta superfoodeille.
Loppukevennyksenä vielä kuva AirYoga-tunnilta Esport Bristolista. Meille vedetty tunti keskittyi syviin venytyksiin ja antoi tuntumaa lajiin. Täytyy myöntää, että hieman tuntui päässä tunnin jälkeen, sillä tuosta kuvan asennosta laskeuduttiin mm. roikkumaan jalkojen varaan pää alaspäin kämmenet kyynärpäillä. Luulen, että heijaamiseen ja ajoittaiseen pää alaspäin oloonkin tottuu. Pakko myöntää, että minua saattoi puraista pitkästä aikaa joogakärpänen, saa nähdä saako ajatus siivet allensa.

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.