Me olemme susi - Samuli Heimosen avajaisissa

17. lokakuuta 2015Nyt on kuulkaa sellainen näyttely, että kannattaa käydä katsomassa! Perjantai-iltana vietettiin Galleria Heinossa kuvataiteilija Samuli Heimosen avajaisia, jonne suuntasimme ystävien kanssa. Erityisesti serkkuni oli odottanut näyttelyn avautumista, eikä turhaan! Hänen iltansa kohokohta taisi olla taiteilijatapaaminen ja tämän signeeraus näyttelystä hankittuun taidekirjaan.
Puhutteleva, Me olemme susi -näyttely, ihastutti seuruettamme ja sai aikaan keskustelua aihepiirin äärellä. Heimosen näkemys haavoittuvaisesta, mutta samaan aikaan uhkaavasta eläinhahmosta ja aiheen moniulotteisuudesta ylipäätään, antaa katsojalle tulkintapintaa.

Susikeskustelu jakaa mielipiteitä, vahvat tunteet kumpuavat peloista, kontrollintarpeesta ja myös siitä kuinka läheltä aihetta katsotaan asuinalueen mukaan. Susi aiheuttaa villieläimenä pelkoa, mutta usein unohtuu, että monesti itse ihminen on toiselle susi.
Unohtamatta sitä tosiasiaa, että jokainen meistä on kokenut olevansa joskus myös ulkopuolinen, yksinäinen tai nurkkaan ajettu. Näyttelyn työt herkistävät katsojan löytämään uusia merkityksiä aiheeseen oivallisella tavalla.

Töissä susi ikään kuin inhimillistyy eläinhahmona, mutta se toimii myös peilinä ihmisen omaan kokemusmaailmaan ja toimintaan. Toisaalta katsoja saa myös muistutuksen siitä, että kyse on petoeläimestä. Pidinkin siitä miten työt ilmentävät taitavasti susikäsitteen häilyvyyttä useamman rajapinnan maastossa. Minua puhutteli myös Heimosen värien käyttö ja herkkä kädenjälki.
Uudenmaankatu 16-20, Helsinki
Samuli Heimonen - Me olemme susi -näyttely
15.11.2015 asti
Avoinna: ti-pe 11-17, la-su 12-16

P.S. Heinossa järjestetään su 25.10. Samuli Heimosen taitelijatapaaminen klo 13-15.

Misorella

2 kommenttia :

  1. Ihan mielettömän upeita taideteoksia! Harvoin lämpeän millekkään taiteelle näin paljon, mutta nämä vaan koskettivat jostain syvemmältä... Pakko päästä ihan paikan päälle tutkiskelemaan, kiitos tuhannesti vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että vinkki löysi oikeaan osoitteeseen! Suosittelen lämpimästi, näyttely kannattaa käydä katsomassa ajan kanssa! :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.