Huolettoman helppo Lunette-kuukuppi + arvonta

24. lokakuuta 2015Käsi pystyyn kenen mielestä joka kuukautinen naiseuden punainen vallankumous aiheuttaa päänvaivaa! Toisinaan ajankohta yllättää juuri silloin, kun side- tai tamponivarasto näyttää nollaa ja kello iltamyöhää. Toisinaan tuntuu, että samaisilla suojausvälineillä pelaaminen on sotkuista ja rehellisyyden nimissä vähemmän esteettistä puuhaa. Ilokseni totean, että en ole kuulunut enää vuosiin siihen porukkaan, jonka käsi nousee ilmaan tästä asiasta puhuttaessa.

Salaisuus mukavampiin kuukautisiin on kaikessa yksinkertaisuudessaan Lunette-kuukuppi. Mietin pitkään saatuani yhteistyöehdotuksen, haluanko kirjoittaa aiheesta. Mitä enemmän tuumin, totesin, miksen kirjoittaisi varsin luonnollisesta asiasta naisen elämässä. Varsinkin, jos koen löytäneeni keinon tehdä ajankohdasta helpomman tai jopa sellaisen, että sitä hetkellisesti unohtaa koko menkkojen olemassaolon.

Postauksen lopusta löytyy arvonta-ohjeet, miten voit voittaa oman Lunette-tuotepaketin. Sitä ennen palataan hetkeksi ajassa taaksepäin ja tutustutaan tarkemmin siihen mikä Lunette-kuukuppi on. Muistatko sinä minkä ikäinen olit ja missä ensimmäiset menkkasi alkoivat? Minä muistan, sillä niitä oli pelätty, mutta myös erittäin hartaasti odotettu.
Muistan kuinka kateellinen olin muille tytöille, jotka hyppäsivät punaisen junan kyytiin ennen minua. Pakko sanoa, että mikäli olisin tiennyt mistä on kyse, ei minulla olisi ollut niin kiire asemalle. Juna pysähtyi kuitenkin lopulta minunkin kohdalleni kotioloissa ja en unohda äitini sanoja asiasta kuultuaan: "Voi voi, joko sitä nyt mennään!" Olin silloin neljätoistavuotias.

Löysin Luneten kahdeksan vuotta sitten ja sen jälkeen olemme kulkeneet yhteistä matkaa. Olin totaalisen kyllästynyt kertakäyttöisten kuukautissuojien ylivuotoihin, hajuhaittoihin, ihoärsytykseen, limakalvojen kuivumiseen, jatkuvaan rahanmenoon ja syntyvän roskan määrän. Kaipasin tilalle vaihtoehtoa, joka olisi ihoystävällinen ja sulkisi pois myös kaikki muut riesan aiheet ekologisuutta unohtamatta. Luin muuten Lunetten sivuilta, että nainen käyttää elämänsä aikana noin 17 000 kuukautissuojaa. Se on paljon se!

Tilasin ensimmäisen Lunetteni verkkokaupasta. Silloin niitä ei ollut saatavilla kuin tuona kirkkaan värisenä. Nyt valikoimasta löytyy sen lisäksi korallinoranssi, violetti, keltainen ja vaaleansininen. Muistan kuinka oin tohkeissani uudesta kuukupistani, mutta myönnän, että jännitin myös uuden äärellä. Hyvin pian kuitenkin selvisi, että sille ei ollut turhemmin syytä.
Pienellä harjoittelulla kupin asetus ja poisotto lähti sujumaan ja arvostin suunnattomasti sen mukanaan tuomaa mukavuuden ja helppouden tunnetta. Kuukuppeja valmistetaan kahdessa koossa ja mikä parasta, Lunette sopii kaiken ikäisille ja kokoisille naisille. Koko 1 sopii niukkaan ja kohtalaiseen vuotoon sekä nuorille naisille (kupin tilavuus 25ml). Normaaliin tai runsaaseen vuotoon puolestaan sopii koko 2 (30ml). Itselläni on ollut käytössä numero kakkonen ja valitsin sen myös tällä kertaa.

Mikäli kuukuppi on sinulle ihan uusi juttu, mietit varmaan miten se toimii käytännössä. Ennen käyttöä kuukuppi desinfioidaan ensin keittämällä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan koko homma menee niin, että kuppi taitetaan kahtia puhtain käsin, sijoitetaan kuppi suuaukko ylöspäin paikoilleen ja pyöräytetään kerran ympäri varmistaakseen, että se on täysin avautunut. Lunetten sivuilta löytyy havainnollistavia kuvallisia neuvoja kuukupin käytöstä.

Kuukuppi tarvitsee tyhjennystä vuodon määrästä riippuen kahdesta neljään kertaan vuorokaudessa ja sitä voi käyttää yön yli. Tyhjennyksen yhteydessä sisältö kaadetaan viemäriin, huuhdellaan kuppi ensin kylmällä vedellä (estää värjäytymistä) ja pestään sitten sille sopivalla pesunesteellä.
Lunetella on oma kuukupille soveltuva pesuneste, joka sopii erityisesti silikonituotteiden pesuun ja sen pH on sopiva myös intiimialueita ajatellen. Mikäli vettä ei ole käytettävissä ja olet reissun päällä, puhdistuksen voi tehdä Luneten kertakäyttöisillä kuppipyyhkeillä.
Lunettea on valmistettu tänä vuonna jo kymmenen vuotta. Ensimmäisen vuoden jälkeen tuote lanseerattiin myös kansainvälisesti ja moni nainen on laillani löytänyt siitä vaihtoehdon, josta ei ihan helpolla luovu. Juupajoella toimiva yritys valmistaa ja pakkaa tuotteet Suomessa. Kuukupit valmistetaan lääketieteellisestä silikonista, joten se on turvallinen, hygieeninen ja olen todennut sen pehmeäksi, hellävaraiseksi ja mukautuvaksi käytössä. 

Hyvin huollettuna kuukuppi kestää hyvänä vuosia. Ajatelkaapa, senkin rahan, joka olisi kulunut samassa ajassa kuukautissuojiin, voi laittaa säästöön jotain kivempaa silmällä pitäen. Niin ja unohtamatta tietenkään sitä, että Luneten myötä ei enää harmita, vaikka istun vielä vuosia punaisen junan kyydissä.
Sitten siihen lupaamani Lunette-tuotepaketin arvontaan! 
Arvottava tuotepaketti sisältää vaaleansinisen kuukupin, säilytyspussin ja puhdistusnesteen.  

Arvontaan osallistuminen: 

1. Lunastat yhden arvan kommentoimalla kumman kuukuppikoon (1 tai 2) haluaisit voittaa. 
Saat tarvittaessa apua kokovalintaan Lunetten sivuilta.

2. Voit saada lisäarpoja, yhden kustakin blogini seurantakanavasta, 
seuraamalla blogiani Facebookissa ja Instagramissa

Voit siis osallistua arvontaa 1-3 arpalipukkeella. 
Ilmoitathan kommentissasi kuukuppikoon lisäksi monella arvalla olet mukana!
Anonyymi, jätäthän sähköpostiosoitteesi, jotta tavoitan sinut, mikäli voitto osuu kohdallesi.

Arvonta päättyy su 1.11.2015 klo 20.
Onnea matkaan mukaan! :) 

Lisätietoa Lunette-kuukupista voit lukea tästä.
*Lunette-tuotepaketti ja arvontapalkinto saatu blogin kautta.

Misorella

34 kommenttia :

 1. Mukana kolmella arvalla. Koko 2.

  VastaaPoista
 2. Kahdella arvalla mukana. Koko 2. :)

  VastaaPoista
 3. Kolmella arvalla mukana, seuraan facebookissa ja instassa.
  Koko ois 2
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Yhdellä arvalla mukana, koko 1! Mailiosoite on katjaups@gmail.com :)

  VastaaPoista
 5. Kolmella arvalla, koko 1 carita.k@hotmail.com

  VastaaPoista
 6. kahdella mukaan ja koko 2 :) ohtosanni@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Kahdella mukaan!
  Koko 2.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Mukana yhdellä arvalla ja koko 2. :)

  VastaaPoista
 9. Yhdellä ja kakkosella mennään :)

  VastaaPoista
 10. Koko 2, ja 1 arpa
  suvi.lahdemaki@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Kolmella arvalla mukana :) Ja koko 2 olisi minulle passeli.

  VastaaPoista
 12. mukana yhdellä arvalla. Koko 2.

  tiiajuutinen@hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Ou jeah! Oon ollut kuukupin käyttäjä jo monen monta vuotta, tällä hetkellä mulla on kaksi erillaista mallia (joista toinen oli jumalattoman iso pettymys) ja nyt halu palata Lunetteen on kova. Ensimmäinen kuppini oli Luneten kuppi n. kuutisen vuotta sitten ja se on ehdottomasti paras niistä mitä minulla on ollut! Mallilla on yllättävän paljon väliä.. Koko 2 ja olen mukana kolmella arvalla :)

  VastaaPoista
 14. 2.Mukana 3 arvalla oona.kyyhkynen@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Koko 2 ja mukana 2 arvalla (seuraan Instassa). Sähköposti: hekapek@utu.fi

  VastaaPoista
 16. Kolmella arvalla mukana, koko 1 :)
  meri.d@windowslive.com

  VastaaPoista
 17. Kolmella mukaan arvontaan! :) Koko 2 olisi valintani.
  ilokseni@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Kolmella arvalla mukaan ja koko 2 olisi minun valintani :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Koko 1 olisi valintani :)
  mmyheartishere@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Koko 2, kahdella arvalla mukana

  greenmomblog at gmail.com

  VastaaPoista
 21. Mukana kolmella arvalla ja koko 2 😊

  VastaaPoista
 22. Yhdellä arvalla mukana. Koko 2, kiitos! miumiunmaili@gmail.com

  VastaaPoista
 23. koko 1 ja kolme arpaa.
  mariestrange(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Koko 2. Kolmella arvalla mukaan kisaan. mariia.sakala (a) luukku.com

  VastaaPoista
 25. Yhdellä mukaan! Koko 2
  millal@luukku.com

  VastaaPoista
 26. Koko kaksi ja kahdella arvalla mukana .)

  jolannian@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Koko kaksi ja kaksi arpaa :)

  viivi.korpela@hotmail.com

  VastaaPoista
 28. Kolmella arvalla mukana ja koko 2! :)
  sofia.s.iivarinen (at) gmail.com

  VastaaPoista
 29. Yksi arpa ja koko 2
  lumikki1@luukku.com

  VastaaPoista
 30. Olen juuri päättänyt kokeilla tätä, joten toivotaan että onni suosii. Kahdella mukana. Ja hyvään ikään ehtineelle rouvalle koko 2 :-)

  VastaaPoista
 31. Kahdella arvalla mukana ja koko 1. Olisipa huippua voittaa ja päästä kokeilemaan.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 32. Arvonta on päättynyt, kiitos osallistuneille! :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.