beYOUtiful -hiusnäytös Teatteri Forumissa

22. lokakuuta 2015Graafista linjaa, harmonista väriliukumaa, kiharapilviä, shokkivärejä ja hiuksilla rohkeasti leikittelyä - siitä oli kyse eilisillan hiusnäytöksessä. Vietin parituntisen Teatteri Forumin katsomossa ihailemassa idHAIR-kouluttajien nopeatempoista työskentelyä hiusten parissa. Talven 2015/16 hiusmuotia esittelevä tapahtuma oli suunnattu kampaamoalan ihmisille, mutta meitä oli myös muutama bloggaaja seuraamassa taitavaa työskentelyä aitiopaikalta.
Ajattelin yleisössä istuessani, että hiustenlaitto näyttää helpolta, kun sen taitaa vaikka silmät ummessa. Näytöksen mallien hiukset oli värjätty ennen näytöstä, mutta leikkaukset ja kampaukset viimeisteltiin yleisön arvioivien silmien edessä. Räväköillä kouluttajilla oli sana hallussa ja maallikollekin tarttui hiustenlaittokikkoja esimerkiksi pikkujoulutukan tuunaukseen. Oli viihdyttävää seurata työskentelyä ja inspiroitua värien käytöstä ja upeista leikkauksista.

 


Runsaat ja näyttävät kiharakampaukset puhuttelivat erityisesti siksi, että niihin haettiin näyttävyyttä epäsymmetrisyydellä. Päälaelta litistetty ja latvoja kohti levenevä kiehkurarunsaus näytti kivalta pitkähiuksisella mallilla. Ihastuin myös leikittelevään kampaukseen, jossa takahiukset olivat tiukassa nipussa ja kiharaputous sijoittui otsalle. Hauskaa vaihtelua perinteisille lettikampauksille toivat myös huolettomat lettisykeröt, joita teki mieli koittaa heti kotiin päästyään.

Yksi mieleen jäänyt vinkki, jonka tahdon jakaa, oli hiuslakalla ja lakkapullolla tehdyt loivat laineet. Kouluttaja suihkutti hiuspituuteen lakkaa ja painoi lakkapullolla hetken aikaa lainetta hiuksiin toistaen käsittelyn halutun lopputuloksen saavuttamiseksi. Minusta tuo on oiva niksi, kun hiusiin pitää saada ryhdikästä ilmavuutta. Toimii myös kiireessä, silloin, kuin ei ole aikaa hiusten lämpökäsittelylle.

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.