Punaisen hiusvärin ylläpito

7. syyskuuta 2015

*Sisältää blogin kautta saatuja tuotteita.Kävin kuukausi sitten kampaajalla ja päädyin pitkän pohdinnan jälkeen takaisin punapääksi. Se mikä elokuussa mietitytti, oli iänikuinen ongelma, joka liittyy punaisen hiusvärin nopeaan haalistumiseen. Päätin kuitenkin, että mennään (tässäkin asiassa) sillä, mitä sydän sanoo ja etsitään hyviä hiustenhoitotuotteita valitun väripäivityksen tueksi.

Ensimmäisen vinkin värin ylläpitoon sain jo kampaamossa, kun kampaajani suositteli väriä yllättävää shampoota. Liikkeen valikoimasta ei tuotetta löytynyt, mutta kotiutin sen heti tilaisuuden tullen ensimmäisestä kampaamokaupasta. Sain myös elokuun aikana blogin kautta testiin kolme muuta sävyttävää tuotetta, jotka edesauttavat punaisen värin pysymistä elinvoimaisena.
 Testissä olleet hiustenhoitotuotteet ja vaikutusajat:

 KC Professional Color Mask -shampoo - vaahdotus ja hetken odotus
Biozell Color Mask -sävyttävä tyvispray* - välittömästi 
IdHAIR Colour Bomb -sävyttävä hoitoaine* - 3-15 min
Biozell Color Mask -shampoo* - 1-2 min 
Muutama vuosi sitten, kun minulla oli viimeksi punaiset hiukset, olin malttamaton käyttämään väriä ylläpitäviä hoitotuotteita, eikä niiden saatavuuskaan ollut kovin kattava. Totesin nyt loppu kesästä ilokseni, että valikoimaan on tullut sittemmin uusia tulokkaita. Vinkiksi, samalla, kun hankit värjääviä hoitotuotteita, kannattaa päivittää myös kodin kertakäyttökäsineiden tilanne, sillä runsaasti väripigmenttiä sisältävät tuotteet värjäävät muuten kädetkin. 

Aloitetaan värinylläpitovinkit testissä olleista shampoista. Biozell Color Mask* ja KC Professional Color Mask -shampoiden vaikutusaika on mukavan lyhyt. Molemmat tuotteet levitetään kosteisiin hiuksiin, vaahdotetaan, annetaan vaikuttaa ja pestään totuttuun tapaan. Punaisen sävymaailma on vaihdellut päässäni kuluneen kuukauden aikana riippuen siitä, mitä tuotetta olen milloinkin käyttänyt. 

Biozellin shampookäsittelyn jälkeen hiusten sävy on taittanut enemmän lämpimämmän punaiseen, kun taas KC:n shampoo on antanut kylmemmän sävyisen lopputuloksen. Yhteistä näillä shampoilla on ollut se, että hiustenväri on pysynyt hyvin intensiivisenä (tyvikasvua lukuun ottamatta) ja hiukset ovat olleet kauniin kiiltävät. Sävytys on tarttunut kummankin tuotteen osalta tasaisesti, kun shampoon on levittänyt huolellisesti hiuksiin.
Sävyttävien shampoiden lisäksi minulla on ollut testissä IdHAIR Colour Bomb -sävyttävä hoitoaine*, jonka vaikutusaika riippuu siitä kuinka värikylläisen lopputuloksen haluaa. Vaikka testaamani shampoot ovat olleet hyvälaatuisia, nopeita ja helppokäyttöisiä, omaksi suosikikseni nousi kuitenkin sävyttävä väripommi.

Se johtuu tosin, siitä, että sillä aikaansaatu lopputulos on lähimpänä kampaajani valitsemaa kylmää punaisen sävyä. Olen pitänyt hoitoaineen vaikutusajan muutaman minuutin mittaisena ja olen saavuttanut sillä  halutun lopputuloksen.

Hoitoaine viimeistelee myös hiuksiin upean kiillon ja tekee käsitellyistä kutreista pehmeämmän tuntuiset. Viimeinen vinkki onkin, että punahiuksisten kannattaa testata rohkeasti, mikä pesu- tai hoitotuote saa parhaimman, juuri itselle sopivan, lopputuloksen aikaan. On hyvä muistaa, että lopputulos riippuu aina omasta pohjaväristä.
Shampoiden ja hoitoaineiden aikaansaama sävy kestää hiuksissa muutaman pesun. Olen pidentänyt hiusten pesuväliä kuivashampoolla, joka säästää niin kestoväriä, mutta myös pidentää sävyjen kestoa. Väistämätöntä on kuitenkin, että ajan kuluessa kampaamokäynnistä allekirjoittaneella alkaa vilkuttaa maantienvärinen rotta hiusten tyvestä. Jakauksella voi pelastaa hieman, mutta apua löytyy myös Biozellin Color Mask -sävyttävästä tyvispraysta*.

Kuukauden jälkeen tyvikasvu on vielä ihan siedettävä, mutta lokakuulle suunniteltuun tyvenvärjäys käyntiin on vielä aikaa. Silloin, kun tyven kanssa ottaa oikein koville, voi sen peittää yhden pesun kestävällä tyvivärillä. Olen raaskinut testata sprayta pariin otteeseen ja kokenut, että se peittää aika kivasti alleen ainakin oman luonnonvärini.

Säästän kuitenkin pullon suurempaan hätään ja tärkeisiin menoihin. Minusta tuntuu, että tyvivärin sävy taittaa hieman oranssiin, mutta se tasoittuu kyllä kuivuttuaan. Lyhyen odotuksen jälkeen hiuksia voi pöyhiä kevyesti sormin tai kammata. Spraylla on myös hiuksia raikastava vaikutus, joten se sopii loistavasti käytettäviksi niinä päivinä, kun ei ole hiustenpesupäivä.

 

Lisätietoa tuotteista: 

*merkatut tuotteet saatu blogin kautta testiin.
Tuotteiden hinnat ovat suositushintoja. 

Misorella

4 kommenttia :

 1. Kiinnostava tuo tyvispray.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen uutuus minustakin! Toistaiseksi sprayta löytyy punaisille, vaaleanruskeille ja tummanruskeille hiuksille. :)

   Poista
 2. Hyvä postaus, tuo tyvispray ja IdHAIRin hoitoaine ovat uusia tuttavuuksia. :) Itselleni sopii parhaiten Crestolin Color Gloss- sävyte, josta pidän todella paljon niin sävynsä kun tehoavuutensa ansiosta. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Niinhän se menee, että jokaisella on omat suosikkinsa. Täytyy laittaa korvan taa tuokin merkki. :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.