Ioanna Kourbela - Day To Night - AW15

10. syyskuuta 2015Syyskuu helli tänään auringonpaisteella, mutta koleus hiipi sen jäljissä illan tullen melkein arvaamatta. Sade on ollut viimeisen viikon aikana vieraanamme ja mereltä puhaltavasta tuulesta on uupunut lämpimien elokuun päivien lempeys. Ilmassa ei tuoksu enää kesän eksotiikka, vaan melankolinen viileys.

Viime syksynä kävi kuitenkin hassusti, sillä taisin ihastua ensimmäisen kerran tähän vuodenaikaan. Sen ajatuksen inspiroimana olen innoissani syysmuodin kerroksellisuudesta, tummanpuhuvasta värimaailmasta ja lämpimistä materiaaleista. Kreikkalaisen vaatesuunnittelija Ioanna Kourbelan Day To Night -mallisto tarjoilee kaikkia näitä kolmea elementtiä.
Kourbelan mallistot paranevat joka sesongilla. Olen vaikuttunut, miten jokainen mallisto elää ajassa muotisuuntausten jalanjäljissä, mutta vaatteiden kekseliäissä linjoissa säilyy silti suunnittelijan kädenjälki. Vaatteiden graafiset linjat puhuttelevat jälleen, mutta tällä kertaa niissä on mukana ihan uutta herkkyyttä.

Syystalven malliston värimaailmassa on runsaasti mustaa, mutta myös mm. kullanruskeaa, vaaleansinistä, vaniljaa ja vaaleanharmaata. Värit leikittelevät malliston nimellä, jonka mukaan vaaleansininen kuvaa hetkeä ennen auringonnousua ja musta illan pimeyttä. Pidän siitä, että Kourbelan suunnittelemilla mallistoilla on oma tarinansa, joka puhaltaa vaatteet ikään kuin henkiin.
Kuvissa on suosikkejani mallistosta, sellaisia vaatteita, joissa on samassa paketissa linjojen kauneutta ja rohkeutta. Minusta kuvien mallivalinta on täydellinen syystalven mallistolle. Hänellä on taianomainen katse ja olemuksessa on voimaa, joka yhdistyy sielukkaaseen haurauteen. Samanlaisia ovat Kourbelan vaatteet, niissä yhdistyy runollisuus, arjen kauneus, syksyn mielenmaisemat ja kauden juhlatunnelmat.
Postauksen kuvat: Ioanna Kourbelan pressikuvat. 
Edelliset mallistoesittelyni löydät: AW14, SS15.

Tiedustelut Suomessa: minikai@minikai.fi
Suomalainen nettikauppa ja jälleenmyyjät
Ioanna Kourbela Finland Facebook-sivut
Suunnittelijan omat sivut 

Misorella

6 kommenttia :

 1. Häkellyttävää! Todella upea valikoima kuvia höystettynä tunnelmallisella tekstillä. Kiitos Misorella!

  VastaaPoista
 2. Vau, kyllä on upea mallisto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö, osui ja upposi täälläkin. ;)

   Poista
 3. Vau. Siis vau mikä mallisto. :O Ihana kun laitoit linkit alle, olisin muuten kysynyt että mistä näitä saa! :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö, tuolta löytyisi niin ihania juttuja sunkin tyyliin. <3 Laitoin linkit, kun Ioanna Kourbela ei ole varmastikaan niin kovin tuttu merkki suomalaisille. Kiva, että niistä oli apua. :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.