Meikkileikkejä

17. syyskuuta 2015

*Sisältää blogin kautta saatuja tuotteita.IsaDora Protect Face Primer SPF 30 -meikinpohjustusvoide*
Joe Blasco BB-cream 5 in 1 -BB-voide (Light)*
Yves Rocher Flawless Skin Concealer -peitepuikko (Rosé clair)*
Joe Blasco -valoväri (Orange Highlight 1)*
Joe Blasco -meikkivoide (Natural Tan)*
Makiash Perfect Finnish Loose Powder -irtopuuteri* 

Kun mietin meikkaamistani ajassa taaksepäin huomaan, että olen aina panostanut enemmän juhlameikin tekoon kuin arkimeikkiin. Tosiasia on kuitenkin, että en enää pärjää arkena samoilla meikkirutiineilla, millä mentiin huolettomasti parikymppisenä. Kasvot kaipaavat nykyään kosmeettista hienosäätöä hieman enemmän myös päivämeikin osalta.

Siinä missä olen meikannut aina lähes samalla tavalla, olen myös jämähtänyt perustuotteisiin. Tämän vuoden aikana olen ensimmäistä kertaa kiinnostunut siitä mitä meikillä voi oikeasti saada aikaan. Olen saanut blogin kautta testiin myös ihania tuotteita, jotka ovat lisänneet kokeiluintoa entisestään. Vuosien jälkeen olen innostunut taas meikkileikeistä!

Heti alkuun on todettava, ettei tämä ole meikki-tutorial, vaan enemmänkin katsaus siihen millä tuotteilla teen tällä hetkellä arkimeikkini. Koko operaatio vie noin vartin verran, mutta on joka minuutin arvoinen. Yllä on lista tuotteista, joilla luon meikkipohjan, joka tuo kasvoille valoja ja varjoja.

Olen tänä syksynä kokeillut ensimmäisen kerran meikinpohjustusvoidetta ja enää en osaisi olla ilman ihon sävyä tasoittavaa ja heleyttävää voidetta. Vertailukohtaa ei siis ole, mutta olen tykännyt IsaDoran voiteesta. BB-voide taas antaa kivasti sävyä, mutta ei peitä silti liikaa. Tällä hetkellä minulla on käytössä Joe Blascon tänä syksynä lanseeraama ihana BB-voide.

Ihon pienet virheet ja mustat silmänaluset saavat kyytiä puolestaan peitepuikolla. Olen vasta viime aikoina oivaltanut, että peitevärillä saa häivytettyä parhaiten tummat silmänaluset, kun tekee sillä alaspäin olevat kolmiot alaluomen alapuolelle ja sulauttaa meikin iholle meikkisienellä. Yves Rocher'n peitepuikko on osoittautunut varsinaiseksi meikkipussin aarteeksi.
Käytin vielä kesällä meikkipohjaan pelkästään meikki- ja peitevoidetta ja valokynää, mutta nyt meikkirutiinien osaksi ovat tulleet myös varjostusvärit. Opettelen niiden käyttöä ja olen ihastunut siihen mitä muutoksia niillä saa aikaan. Joe Blascon tumma meikkivoide ja valoväri on helppo häivyttää iholle.

Korostusvärien kanssa kannattaa aloittaa maltillisesti, sillä aina on helpompi lisätä kuin ottaa pois. Toinen uusi tuttavuus, jonka käyttöä olen aiemmin vierastanut, on irtopuuteri. Makiashin irtopuuterista on tullut yksi suosikkituotteeni, sillä läpikuultava puuteri viimeistelee ja kiinnittää meikin tekemättä siitä kuitenkaan raskasta. 
Yves Rocher Quad Eyeshadow -luomivärikvartetti (Brun incandescent)*
Makiash Perfection Liner nestemäinen eyeliner (Jet Black)*
Makiash Volume & Length -ripsiväri (Black)*
Lumene Blueberry Eyebrow Pencil -kulmakynä (Vaaleanruskea)
Lumene Blueberry Eyebrow Shaping Wax kulmien muotoiluvaha (Soft Brown)
Silmämeikkini on ollut vuosien ajan hyvin kevyt ja koostunut yksivärisestä vaaleasta luomiväristä ja mustasta ripsarista. Ajattelin jossain vaiheessa, että näytän siinä meikissä nuoremmalta kuin runsaammin meikatuin silmin. Meikkirutiinien mentyä uusiksi olen kuitenkin innostunut taas silmien korostamisesta. Minulla on myös uusi luomiväri-ihastus! Ahkerassa käytössä olleen Yves Rocher'n luomivärikvartetin sävyt sopivat täydellisesti nykyiseen värimaailmaani ja pysyvät luomilla koko päivän ajan. 
Olen aina tykännyt nestemäisistä silmien rajausväreistä ja erityisesti tarkan piirron tekevistä rajaustusseista. Niillä saa helposti vaihdeltu rajauksen paksuutta. Tällä hetkellä minulla on käytössäni Makiashin silmänrajaus. Saman merkin ripsari on myös osoittautunut kivaksi uudeksi tuttavuudeksi, joka saa pisteitä ripsien erottelevuudesta ja siitä ettei se varise poskille. Silmämeikin jälkeen huolittelen aina kulmat, sillä ne antavat kasvoille kehykset. Lumenen kulmatuotteista on tullut meikkipussini vakiotuotteet.
Lumene Rasberry Miracle Blush Sorbet -poskipuna (Ruusut hehkuvat)
Lumene Wild Rose Pearl -huulikiilto (Pisarat)

Poskipuna viimeistelee kasvot ja tuo niille väriä. Tiedän, että puuterimainen poskipuna levitetään puuterin päälle ja voidemainen puna tulisi levittää meikkivoiteen päälle. Tykkään kuitenkin laittaa myös voidemaisen poskipunan viimeisenä ja sipaista sen päälle ripauksen irtopuuteria. Lumenella on ihana voidemainen poskipuna, jossa on juuri sopivasti väripigmenttiä.

Olen viimeisen parin vuoden ajan olen viehtynyt Lumenen huulimeikkeihin. Punaisten kutrien myötä huulipunavarastoni ei enää harmikseni sovi niin hyvin nykyisen hiusvärin kanssa yhteen. Onneksi meikkilaatikosta löytyy myös huulikiiltoja, jotka vuorostaan pääsevät paremmin oikeuksiinsa hiustenvärin vaihdoksen jälkeen.
Millaisia meikkirutiineja sinulla on? 
Oletko jämähtänyt samaan kaavaan vai tykkäätkö kokeilla uusia meikkityylejä?
Onko sinulla suosikkituotteita, jotka tulisi löytyä joka tytön meikkipussista?

*Merkatut tuotteet saatu blogin kautta testiin.

Misorella

4 kommenttia :

 1. Itse nykyään yritän vähän vaihdella meikkaustyyliä. Olen nyt taas löytänyt luomivärit uudestaan, mikä on ollut aika piristävää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luomiväreillä saa helposti muutosta meikkiin. Meikeissäkin samaan turtuu (tai jämähtää), joten meikkileikit tuovat kivaa piristystä arkeen. :)

   Poista
 2. Yritän vaihdella, vaikka usein tuleekin valittua lämpimiä sävyjä, jotka sopivat minulle kaikkein parhaiten. Minulla on myös useita meikkivoiteita, joita vaihtelen ihoni kunnosta riippuen. Joskus haluan peittää pisamat piilooa ja toisinaan taas en :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen samaa, vaihtelen meikkivoiteita / BB voiteita sen mukaan millaista peittävyyttä tarvitaan. Sekoitan toisinaan myös voiteita keskenään, niin saa yleensä parhaan sävyisen lopputuloksen aikaan. :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.