Arjen kauneutta

20. syyskuuta 2015Arjen kauneus on sitä, että jokapäiväisestä elämästä voi löytää jotain mieleenpainuvaa ja lumoavaa, kun vain katsoo ympärilleen. Viime sunnuntai-iltana aurinko lämmitti ja vietimme hyvässä seurassa eväshetkeä meren äärellä. Taivaalla lentänyt kuumailmapallo sai aikaan pitkän keskustelun sillä lentämisestä, omakohtaisista lentokokemuksista ja arvailuista miltä taivaalla liitely tuntuisi.

Korkeanpaikankammoiset kauhistelivat pelkkää ajatusta ja toiset haaveilivat lennosta. Mieleeni tuli, että joku antoi joskus minulle neuvoksi, että ikävät asiat voi lastata kuumailmapallon kyytiin. Sen jälkeen voi rauhassa katsoa, kun se lipuu hiljalleen pois ulottumattomiin. Eräs ystävä tosin totesi asiaan, että pallon voi ampua myös singolla alas. Ajatus naurattaa, mutta myönnän käyttäväni mielikuvaa tiukan paikan tullen!
Työviikko oli tällä viikolla hektinen, mutta olen ottanut loppuviikosta tietoisesti työpäivien jälkeen rennommin. Varsinkin nyt viikonloppuna on ollut ihana lueskella mielenkiintoisia artikkeleita, katsoa kissavideoita, valokuvailla kauniita asioita, nukkua pitkään, nähdä ystävä, keikkailla ja vaihtaa ajatuksia.

Perjantaina ikuistin upeat kukat Instaan hyvän työviikon symboliksi. Ne ovat kaikessa herkkyydessään niin elinvoimaisia, kauniita ääriviivoja täynnä ja seisovat selkä suorana lasisessa kodissaan. Mikäli hetkeen voi ihastua, sellainen oli perjantai-iltapäivänä. Kotiin lähtiessä mukaan viemisenä oli onnistumisen tunne työviikon osalta ja mielessä kaikki kivat asiat, jotka odottivat alkavassa viikonlopussa.
Syksy on inspiroinut minua jostain syystä tänä vuonna poikkeuksellisen paljon. Monesti ajatellaan, että syksyllä alkaa uusi jakso elämässä, aletaan kuntoilla kesän jälkeen, ilmoittaudutaan uusiin harrastuksiin, vaihdetaan työpaikkaa tai istutaan koulunpenkille joko ensimmäistä kertaa tai jatketaan opintoja.

Syksy merkitsee minulle tietynlaista melankolista aikakautta, mutta se on antanut tänä vuonna myös voimaa. Kenties se johtuu siitä, että pitkästä aikaan tämä syksy on ollut itselleni uusien kokemusten kohtaamista. Omanlaisensa uusi alku, josta saa valoa pimeneviin iltoihin. Oman ajan itselle ottamisen yhteydessä löysin hetken tyttömäisille jutuille. Lakkasin syksyn kullankeltaisten lehtien inspiroimana kynnet ja lisäsin niihin glitteriä tuomaan arkeen säihkettä.
Kuvaillessani alkuviikosta meikkipostausta ostin meikkien seuraksi neilikoita. Asetellessani kukkarekvisiittaa kuvausten jälkeen laseihin kiinnitin huomioni erääseen yksityiskohtaan. Purppuran värisen neilikan vihreät lehdet muodistavat hurmaavan pienen sydämen. Muodostelma ei ollut lasiin asettelun tulosta, vaan pieni ja hyvin sydämellinen luonnonoikku.

Olen viime päivinä miettinyt muutenkin paljon sydämen asioita. Lähipiirissäni on ollut sydänsuruja, jotka ovat riipaisseet omassakin rinnassa. On avuton olo, kun ei osaa auttaa, eikä pysty poistamaan kipua ja pahaa oloa. Sen minkä voi, on olla tukena, kuunnella ja sanoa, että aina ennen aamunkoittoa on pimeää. Valo voittaa aina, vaikka sen tulo ottaisi oman aikansa.
 Tämäkin päivä kääntyy jo iltaan, vaikka omani alkoi vasta puolen päivän jälkeen. Juhliminen ottaa oman veronsa, vaikka tyttöjenilta antaa myös niin paljon. Olimme eilen illalla serkun kanssa sanomassa heipat Jenni Vartiaiselle Terra-kiertueen viimeisellä keikalla. Olen ennenkin todennut, miten olen aikuisiässäni peilannut omaa elämää artistin biiseihin. Olen iloinnut ja surrut niiden kautta vuosien varrella eri asioita, elämäntilanteita ja ihmisiä.

Huomasin eilen illalla miten sanoitusten merkitykset ovat taas muuttuneet ajassa. Jonkin ison pyörän pyörähdys kertoo, että elämä on jatkuvaa kasvamista, oppimista ja asioiden kohtaamista. Auringonlasku päättää kuluvan päivän, mutta antaa mahdollisuuden myös uudelle aamunkoitolle. Erityisen kaunis oli viime sunnuntain auringonlasku, kun aurinko heilutti rakennusten läpi painuessaan mailleen, kohti uutta aamua.

Arjen kauneutta ja hyvää alkavaa viikkoa!

Misorella

2 kommenttia :

 1. Ihana tuo sydän/neilikka<3 Ajomatkalla kotiin tänään ihastelin matkan varrella kuumailmapallon matkaa ja vaaleanpunaista taivasta.

  Hyviä unia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunainen taivas on niin ihana, unelmia täynnä ja hattarainen. ;) Kauniita unia sinnekin, vaikka ilta onkin jo toinen! <3

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.