Uuden kynnyksellä

1. elokuuta 2015Tiedättekö, pienissä sanoissa "uusi alku" on oma taikansa, joka luo mahtipontisia mielikuvia. Eilen vietettiin työpaikan läksiäisiäni iloisissa ja railakkaissa tunnelmissa. Moni työkaveri kysyi jännittääkö minua tuleva. Vastasin, että olo on hyvällä tavalla odottava. Jälkikäteen voisin todeta, että tunnen olevani valmis ja jotenkin varma tästä ratkaisusta.

Harjoittelupaikka viestintätoimistossa tuntuu avaimelta, jonka avulla on mahdollista avata tulevaisuuden lukittuja ovia. Nähtäväksi jää mitä niiden takaa löytyy. On se jännä, miten lähtemiseen liittyy aina oma haikeutensa, varsinkin, kun ottaa kaiken niin tunteella. Ilman sen kummempaa draamaa totean: kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu väistämättä.

Välitila näiden kahden oviaukon välillä on ottanut oman aikansa, pidempääkin kuin olisin alun perin toivonut. Tärkeintä loppupelissä on kuitenkin se, että suunta tuntuu oikealta, vaikka lopullinen määränpää ei olekaan tiedossa.
Lähipiirini on suhtautunut valintaani pääsääntöisesti kannustavasti. Samoin tuttavat ja ystävät ovat tsempanneet ja eläneet hengessä mukana. Koen, että moni uskoo minuun, eikä vähiten kanssa-asukki, joka on tukenut matkan varrella itsensä etsijää. Minä uskon myös itseeni, oivalsin sen ihan äskettäin! Se on kumma juttu, miten aikuisellekin naiselle äidin mielipide on tärkeä.

Siltä suunnalta ei nimittäin kumpua niinkään ihailevaa kannustusta, vaan enemmänkin tuomitsevaa huolta tyttären pärjäämisestä. Reaktion ennakoituani ja äitini tuntien, kehotin häntä kuitenkin hyvässä hengessä käydyssä keskustelussa, nainen naiselle, ajattelemaan, että voisi olla minusta ylpeä sen sijaan, että olettaisi pahinta.

Pyysin häntä kunnioittamaan sitä, että minulla on sisua uskaltaa ja tavoitella jotain mitä sydän halajaa. Sanoin, että elämä kantaa ja alan jopa itsekin pikku hiljaa uskomaan siihen. Siinä oli varmasti meille molemmille ajattelemisen aihetta. Minulla ei ole tarvetta loukata vanhempaani, mutta luulen, että siinä missä me lapset kasvamme ihmisenä, myös vanhemmat kasvavat mukana. 

Uuden kynnyksellä tuntuu helpottavalta katsoa taaksepäin, jopa haikealta. Ennen kaikkea olotila on sähköisen odottava, sillä maanantaina astun harjoittelupaikan ovesta sisään ensimmäisen kerran. Viime vuodet ovat kasvattaneet minua: olen löytänyt itsestäni särmää, uusia puolia, kerännyt rohkeutta, vastannut kunnianhimon kaikuun, opetellut ottamaan oman tilani ja olemaan samalla itselleni armeliaampi.

Samaan hengenvetoon voin myös todeta, että minua pelottaa ja hirvittää kuinka tiukkaa loppu vuodesta tulee. Olen tehnyt tietoisen valinnan jättää palkkatyön haaveiden tavoittelun vuoksi. Sen takia, että palkkatyö olisi tulevaisuudessa sellaista, minkä koen omakseni ja mieleiseksi. Varmuuden tunne ratkaisustani tuntuu välillä kokevan ravistelua. Sen reuna väreilee, mutta se ei siltikään säröile rikki. Jokin usko itseeni ja tulevaan pitää sen lujana, särkymättömänä.

Silti mietin, mitä, jos se oikea eteenpäin vievä polku ei löydykään. Mitä, jos kaikki uskallus on turhaa? Samalla tiedän sisälläni vastauksen. Tässä kohtaa minulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kohdata tulevat tervetulleet haasteet. Se, että pelottaa, on toisaalta merkki siitä, että ei ota asioita itsestäänselvyytenä. Loppu vuosi on lopulta kuitenkin vain pieni hetki suuremmassa mittakaavassa.

Jakku H&M
Toppi Seppälä
Farkkushortsit Marc O'Polo
Laukku H&M
Kengät Minna Parikka feat Jani Leinonen  

Kuvat on otettu Stusin vanhalla kaivoksella, Norrlammalassa, Kemiön saaressa.

Misorella

26 kommenttia :

 1. Sä pärjäät Miia ja sä löydät varmasti vielä sun paikkasi. Mä toivotan sulle tsemppiä ihan täysillä. Sä meet ja hoidat homman himaan ;) Pus, pus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Niin ja kiitos, että olet aina niin kannustava ja innostava myös, kun ollaan nähty kasvokkain. Se merkitsee paljon! <3 Heh, mut sellainenhan mun tulevan elämäntapavalmentajan pitääkin olla! ;) Mukavaa sunnuntaita! :)

   Poista
 2. Paljon onnea kynnyksen ylittämisestä! Toivon kaiken olevan sen arvoista :) Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onnea ja kenties vähän tuuriakin tarvitaan matkaan mukaan. :) Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja katsoa mitä seuraavan oven takaa löytyy. :) Kivaa päivää sinulle! <3

   Poista
 3. Tsemppiä tulevaan ja uuteen vaiheeseen elämässä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täällä mennään hyvällä tsempillä uusiin haasteisiin. :) Lämmittää mieltä, että niin moni kannustaa eteenpäin. <3

   Poista
 4. Kokeilematta ja uskaltamatta jää paljon asioita oppimatta. Elämä kantaa, tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viisaista sanoista! Tuo on lause, jonka muistan vielä pitkään! <3 Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 5. Rohkea olet! Onnea uuteen <3.
  Ps. Todella hienot kuvat ja kivan erilaiset poseeraukset. Uutta tuulta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun sitä rohkeutta on hetken kerännyt talteen, sen voimin jaksaa ponnistaa. :) Tärkeää on myös se, että lähipiiri kannustaa eteenpäin. Olkoon uudet tuulet suotuisia! :) Tykkään noista kuvista itsekin, joskus pitää heittäytyä niin asukuvissa kuin elämässäkin. ;) Kivaa päivää sinulle! <3

   Poista
 6. Onnea ihanuus uudelle alulle! Tiedän että hyvin se kantaa, olet niin sydämellinen ja ihana persoona, että ihastuvat suhun kertaheitolla. Kuvissa näytät niin kauniilta ja nuo kengät, oh my God. <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, sä saat mun olon tuntumaan aina niin hyvältä! Kiitos kauniista sanoistasi! :) Iloa päivään!

   Poista
 7. Hieno kirjoitus! Pidä lippu korkealla :) Nähdään taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tästä on hyvä jatkaa kohti uusia seikkailuja! Viestitellään ja mennään pian kahville! :)

   Poista
 8. Upeita kuvia. Onnea uuteen, hienoa että menet kohti omaa unelmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä vähän hassu ajatus, mutta tajusin juuri, että unelmilla on useimmiten siivet. Mikäli haluaa saada ne kiinni, pitää opetella itsekin lentämään. ;) Sanotaanko vaikka niin, että tämä harjoittelu on lentoharjoittelua, katsotaan sen jälkeen minne siivet kantaa. Ihanaa päivää sinulle! <3

   Poista
 9. Kummasti tuollainen otsikko blogivirrassa kiinnittää heti huomion :) Upeaa, että joku uskaltaa ottaa askeleita kohti uutta, tuntematontakin. Sinun asenteellasi tulet aivan varmasti pärjäämään ja tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia. Onnea uuden oppiseen ja ennen kaikkea hyvää ensimmäistä harjoittelutyöpäivää!

  ...ja noi kengät, en kestä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista, siitä tuli hyvä olo! :) Innolla odotan huomista! <3

   Poista
 10. Voi, mä niin tiedän että viihdyt siellä hyvin, pääset upeiden tyyppien joukkoon, opit uutta ja saat uusia tuttuja... Olen suorastaan kade! Aivan ehdottomasti olisin samaan paikkaan hakenut harjoitteluun, jos matka ei olisi näin pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta! Mulla on aika samanlaiset fiilikset tuosta mun harjoittelupaikasta! :) Hyvää viikon alkua myös sinulle ystäväiseni! <3

   Poista
 11. Upeat kuvat ja ennen kaikkea upea sinä, joka rohkeasti astut uuteen ja tuntemattomaan. Ihan varmasti siitä selviät ja pärjäät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ajatuksia tarvitaan matkaevääksi, kiitos siis niistä! <3 Ihanaa viikon alkua sinulle! :)

   Poista
 12. Onnea uudelle alulle! Me äidit ollaan vähän semmoisia, että on hyvä välillä käydä keskustelua aiheesta ja siitä, että kannustuksella on mahtavat voimat. Sä pärjäät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niinhän se on, että monesti keskustelu avartaa, puolin ja toisin. ;) Kivaa viikkoa sinulle!

   Poista
 13. Oi oi, mitkä kengät! <3 Upea olet ja nämä kuvat ovat mahtavia, ihanat erilaiset poseeraukset ja kaikki. :) Tuleepas nyt kommentoitua paljon kerralla, just luen viimeisimmät tekstit kun ei ole aiemmin ehtinyt... :D

  VastaaPoista
 14. Mä teen samaa! Kommentit tulee valitettavasti aika viiveellä toisten blogeihin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! ;) Pupukorkkarit on munkin suosikit! <3

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.