PUR Hyvinvointikauppa - Terveyttä ravinnosta -luentosarja

20. elokuuta 2015Olen viime vuosina etsinyt hyvää oloa ruokavalion, kehon- ja mielenhuollon rintamalla. Osa muutoksista on tullut kehon protestien kautta tiettyihin ruoka-aineisiin, osa arjen spontaaneilla valinnoilla uuden tiedon valossa ja osa syyseuraussuhteiden tiedostamisella.

Omilla valinnoilla ja teoilla on merkitystä, mitä tulee kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Keho muuttuu väistämättä myös ikääntyessään ja uudet ikävuodet tuovat uusia haasteita naiseuteen. Koen, että hyvinvointi on käsite, jossa asioiden tiedostamisella, tiedonkeruulla ja sen soveltamisella käytäntöön voi vaikuttaa niin kehon kuin oman ajatusmaailman tasapainoon.

PUR Hyvinvointikauppa järjestää tänä syksynä neljäosaisen Terveyttä ravinnosta -lentosarjan, jonka luennoista vastaa kliininen ravintoterapeutti Sinikka Pakeman. Luentosarja on jatkoa viime syksyn luennoille, joissa käsiteltiin hyvinvointia eri ruokateemojen kautta (viljat, sokeri, maito, rasvat).


Tänä vuonna ensimmäisen, elokuun 27. järjestettävän luennon, aiheena on "Ravinto, elämäntavat ja ikääntyminen". Pakemanilla on laajalti kokemusta ravintoon liittyvistä kysymyksistä sekä terveysongelmista allergioista suolisto-ongelmiin, syömishäiriöihin ja moniin nykysairauksiin. Luennolla vierailee myös espanjalainen kantasoluihin ja hormoneihin perehtynyt tohtori Jean Garant Mendoza teemalla "Detox Your Life" ja luento käsittelee ikääntymisen vaikutusten ennaltaehkäisyä nykytieteen pohjalta.
Minua kiinnostaa yhä enemmän omien ruokarajoitteideni myötä, mitä merkitystä on sillä, mitä suustaan alas laittaa. Tiedostan, että ravinnolla on iso merkitys elimistön hyvään oloon, energiatasoihin ja siihen miten esimerkiksi iho voi. Viljattomuus, maidottomuus ja soijattomuus ovat ehdottomia rajoja, joista en voi joustaa oman kehon hyvinvoinnin nojalla ruokavaliossani, edes mielitekojen suhteen.

Kun pysyn erossa niistä, voin paremmin. Kesällä on tullut kuitenkin herkuteltua muissa merkeissä, eikä aina niin kehoa hellivästi. Ravintoluentosarja tuleekin kuin tilauksesta antamaan arkeen suuntaviivoja takaisin oikeille urilleen, mutta antamaan toivottavasti myös uutta ajattelemisen aihetta ja oivalluksia. Sellaisia mietteitä, jotka antavat hyviä syitä kuunnella osaavammin omaa kehoa ja kohdella sitä taas asteen verran paremmin.

Luentosarjan toinen osuus järjestetään syyskuun 29. teemalla "Ravinnon merkitys mielenterveyteen" ja lokakuun 27. järjestettävällä luennolla Pakemanin aiheena on "Ravinnon vaikutus ruoansulatuskanavaan". Luentosarjan päättää marraskuun 24. "Diabetes ja ylipaino" -luento. Luennot on suunnattu kaikenikäisille naisille ja miehille, jotka ovat kiinnostuneita terveydestä, kehonhuollosta, terveellisestä ruokavaliosta, ravinnon merkityksestä hyvinvointiin, sairauksien ennaltaehkäisystä ja elämäntapamuutoksesta ruokavalion avulla.

Itse odotan luentoja mielenkiinnolla ja innolla, sillä aiheet ovat ajankohtaisia ja liittyvät jokapäiväiseen elämänlaadun parantamiseen. Vinkkinä vielä, PURissa järjestetään myös muita asiantuntijaluentoja ja infotilaisuuksia ravinnosta, terveydestä, luonnonmukaisista elämäntavoista ja luontaislääkinnästä. Itse olin esimerkiksi alku kesästä kuuntelemassa ayurveda-luentoa PURin omissa tiloissa.
Terveyttä ravinnosta -luentosarja syksyllä 2015:
27.8. Ravinto, elämäntavat ja ikääntyminen - Dr. Jean Garant Mendoza: Detox Your Life
29.9. Ravinnon vaikutus mielenterveyteen
27.10. Ravinnon vaikutus ruoansulatuskanavaan 
24.11. Diabetes ja ylipaino

Luennoille voi hankkia lippuja PUR Hyvinvointikaupasta:
Urho Kekkosen katu 8 tai heidän verkkokaupastaan.  
Lippuja myydään neljän luennon sarjalippuna tai yksittäisille luennoille. 
Lisätietoa PUR Hyvinvointikaupan tapahtumista löydät tästä

P.S. PURin sivuilta löytyy Pakemanin kirjoitus Ikääntyminen, ruokavalio ja elämäntavat

*Liput syksyn luennoille saatu blogin kautta.

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.