Marimekon syksy 2015

28. elokuuta 2015Tiedättekö, olen viimeisen vuoden aikana ihastunut Marimekkoon, voisi oikeastaan sanoa, että uudelleen! Marimekko on lapsuudesta asti vanha tuttu ja kulkenut aina jollain muotoa mukana omassa arjessa. Olen kokenut Marimekon enemmän omakseni kuitenkin kodin tekstiileissä kuin pukeutumisessa. Viime kevät oli kuitenkin alkusoittoa innostukselleni ja muistutti, että Marimekko ei pelkästään sisusta suomalaisia koteja, vaan myös vaatettaa Marimekko-tyylin löytäneitä. 

Tämän syksyn mallisto viehätti jälleen silmääni ja jäi mieleen Marimekko partyista. Vuodenaikojen vaihdoksen myötä kesän malliston hempeät siniset ja roosat sävyt vaihtuvat värikylläisempiin sävyihin mm. oranssiin, sinapin keltaiseen, tummansiniseen, harmaaseen, pinkkiin ja metsänvihreään. Mallistosta löytyy toki tuttua mustavalkoista Marihengelle uskollista kuviointia. 
Syksyn malliston mielenmaisemia maalaa Marimekon sanoin urbaanin arkkitehtuurin ja luonnon kohtaaminen. Se ilmentyy mm. mallistossa käytettyjen kankaiden nimissä, jotka saavat hymyn huulille. Minua ilahduttaa mm. mustavalkoinen klassikko, Hattara-printti, jonka juuret ovat vuodessa 1970. 

Suunnittelijana kuviolla on Pentti Rinta. Toinen ihastukseni mustavalkoisissa printeissä on alla olevasta kuvasta löytyvä Jenni Tuomisen 2014 suunnittelema Ratsu-printti, joka löytyy mallistosta mm. kuvan Hoosi-mekosta.  
Pidän malliston graafisista printeistä ja skarpeista linjoista. En tiedä kuvittelenko, mutta minusta tuntee, että syksyn malliston myötä vaatteissa löytyy totutusta poiketen entistä enemmän istuvaa linjakkuutta. 

Erityisesti olen ihastunut mustaan puolipitkään Ohhoh-hameeseen, joka näkyy kuvissa mustavalkoisen Vevet-puseron ja pinkin Unikko-kankaasta valmistetun Pavot-puseron kaverina. Toinen vaate, joka jää varmasti monelle ensi näkemältä mieleen, on sinapinkeltainen pehmeän lämpöinen syystakki, jonka nimi on Mollis. 

Materiaaleina syyskauden vaatteissa on käytetty mm. silkkiä, nahkaa ja villaa, jotka tuovat kivaa vaihtelua puuvillasta valmistetuille käyttövaatteille ja puhuttelevat varmasti myös uutta asiakaskuntaa. Mallisto antaakin viitteitä siitä, mikä on Marimekon tyylillinen suunta, uuden luovan johtajan Anna Taurnellin, johdolla. 

Ensi kevään ja kesän mallisto tulee olemaan ensimmäinen, joka on alusta asti suunniteltu kokonaan hänen johdollaan. Yksi hienommista asioista on, että Marimekon mallistoissa kohtaavat ikoniset kuviot ja uusi design toisiaan täydentäen ja luoden jatkumoa yrityksen alkuvuosista tähän päivään. Marimekko muuttuu ajassa, mutta on silti tyylilleen tunnistettava, pysyvä, mutta samalla kiehtovan erilainen.Kuvat: Marimekko

Misorella

6 kommenttia :

 1. Olen samaa mieltä - ja tästä syksyn mallistosta on pakko sanoa, että pitkästä aikaa mallisto, joka uppoaa täysillä. Ja erityisesti myös sen tähden, että Marimekkokin ottaa nyt huomioon aikuiset naiset hameen pituuksissa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, Lady, hameenhelmat ovat kieltämättä kohdillaan myös tuosta näkökullmasta. :)

   Poista
 2. Tuo alin mekko on ihana! :) Marimekon vaatteista vain muutama on ollut sellainen, minkä voin omaan tyyliini kuvitella, mutta muuten tulee kyllä katsottua näitä mallistoja mielenkiinnosta ja ihasteltua sellaisiakin vaatteita mitkä näyttäisivät hienolta jollain kaverilla. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, en minäkään kaikkea Marimekon mallistossa koe omakseni, vaikka sieltä löytyy monta suosikkia. Mietin tätä uudelleen viehtymistä Marimekkoon, ehkä oma maku muuttuu ajassa tai sitten Marimekon uusi tyylisuunta miellyttää silmääni nykyään enemmän. Kenties se on myös näiden kahden näkökulman liitto. :)

   Poista
 3. Nuo Unikko-paidat! P-A-K-K-O saada. Edes yksi! Mulla on ihan käsittämätön rakkaus Unokkokuosiin, mutten omista vielä yhtäkään vaatetta, pitääpi poiketa tehtaanmyymälässä(joka on ilkeaästi suoraan työpaikan takapihalla) ja korjata tämä vääryys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että johonkin printtiin rakastuu ja silloin sitä haalii niin pukeutumiseen kuin sisustukseen. Toivottavasti pinkki Unikko-paita löytää uuden kodin luotasi mahdollisimman pian. :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.