Ivana Helsingin ja Finarten Indian Summer -matot

24. elokuuta 2015Kävin vähän aika sitten ihastelemassa Ivana Helsingin uusia mattoja Finarten järjestämässä illassa. Paola Suhonen on nimittäin suunnitellut kotkalaiselle mattoalan perheyritykselle, Finartelle, omasta Indian Summer -klassikkokuosistaan printtimattoja. Kuvioinnissa toistuvat valkoisella pohjalla olevat turkoosit unisiepparit ja sulkakuviot, jotka ovat saaneet vaikutteita periamerikkalaisesta hippi- ja autiomaateemasta, tosin suomalaisittain toteutettuna.

Yli 30 vuotta mattoalalla toiminut Finarte laajentaa tänä syksynä ensimmäisen kerran mallistoaan printtimattoihin. Taustalla on ollut halu luoda jotain uutta perinteisten räsymattojen tilalle, unohtamatta kuitenkaan tekstiiliteollisuuden ylijäämätuotteiden hyötykäyttöä.

Matot kudotaan ekologista materiaaleista käsityönä suomalaista räsymattoperinnettä kunnioittaen, vaikka itse kutomot sijaitsevat Intiassa. Finarte kertoo tehneensä yhteistyötä samojen tuottajien kanssa vuosia, noudattavansa sosiaalisen vastuun ohjenuoria ja kouluttavansa työntekijöitä matonkudonnan tekniikoissa.

Kaikki printtimatot on painettu käsin puuvillamatoille ja niissä käytetty painatustekniikka mahdollistaa graafisten elementtien tuomisen käsinkudottuihin mattoihin uudella tavalla. Turkoosikuvioisia Indian Summer -mattoja löytyy tällä hetkellä kahdessa koossa 80x200/ 89 € ja 140x200/ 145 €.

Indian Summer -mattomalli on maistiaisia Finarten ja Ivana Helsingin ensi keväänä lanseeraamasta laajemmasta printtimattomallistosta. Mattoja tulee jälleenmyymään kotimaassa Asko. Tilaisuudessa nähdyt mallikappalematot antoivat viitteitä värikkyydestä ja ihan uusista, Suhosen mattoja varten suunnittelemista, printeistä. Minä ainakin odotan mielenkiinnolla, mitä tuleva kevät tuo tullessaan tämän yhteistyön osalta.

Indian Summer -matot ovat saatavilla Finarten verkkokaupasta
 Uudesta mattovalikoimasta löytyy myös suunnittelijapari Saanan ja Ollin sekä
 suunnittelija Mervi Pesosen klassisempia printtimattomalleja.

Misorella

2 kommenttia :

  1. Hyvin oli nippelitietoa tässä postauksessa, printtimatot ovat kyllä kauniita kun kuvio sopii muuten maton tyyliin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matto pääsee livenä parhaiten oikeuksiinsa. Meillä ei ole tällä hetkellä lainkaan mattoja lattioilla, mutta nämä printit saivat harkitsemaan sellaisen tarvetta. Kivaa viikon jatkoa, Milla! <3

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.