Tää on parasta just nyt

10. heinäkuuta 2015

Sain Katjalta jo toukokuun alussa haasteen, johon tartun hieman enemmän viiveellä kuin alun perin oli ajatuksena. Haasteen tarkoituksena on listata itselleni 10 parasta juttua juuri tässä ja nyt. Olen lykännyt haastetta, kun alkukesästä ei oikein irronnut, mutta jotenkin tämä loma on antanut uutta näkökulmaa ja puhtia. Lähestyin haastetta niiden asioiden kautta joista tulee arjessa hyvä mieli ja jotka tuntuvat tärkeiltä. Tässä kymmenen parasta, ilman sen kummempaa arvojärjestystä.
1. Ystävyys ja yhteenkuuluvuuden tunne

Ilman ihmissuhteita ja ystäviä ihminen on tyhjä peili. Tänä vuonna olen valitettavasti ollut hieman huono ystävä ja peilannut lähinnä omia tuntemuksiani. Olen ottanut paljon aikaa itselleni ja omassa arjessa selviämiseen, enkä ole muistanut kysyä aina mitä muille kuuluu.

Mukaan on kuitenkin mahtunut hyviä ja arvokkaita hetkiä, jotka ovat muistuttaneet siitä, että ystävyyttä ei haalenna satunnainen hiljaiselo tai etäisyys. Ystävyyttä on myös monenlaista, kuvassa vanhempieni luona asuva Pinja-kissa, jonka vastaanottoseremonia Lahteen saapuessani on aina yhtä liikuttava. Viimeksi oltiin maalaushommien äärellä, minä ikkunan toisella puolella ja katti toisella puolella virallisen valvojan tehtävissä.
2. Kanssa-asukki, jonka kanssa katsotaan maailmaa sopivasti pää pilvissä

On tärkeää, että on kumppani, jonka kanssa ollaan samalla aaltopituudella niin arjen hyvissä hetkissä, mutta myös niissä, jotka koettelevat niin yksilöä kuin parisuhdetta. Hassua miten kaksi ikuista lasta, jotka haaveilevat pää pilvissä ihan tavallisista onnentuojista, mutta vähän suuremmassakin mittakaavassa, ovat onnistuneet löytämään toisensa.

Takana on jo yhteisiä taivalta sen verran, että arki on asettunut taloksi monta kertaa, mutta siihen ei ole kuulunut yhtäkään huutaen lausuttua sanaa tai rumin kääntein puhuttelua. On tärkeää voida olla oma itsensä, kuulla, mutta tulla myös kuulluksi. Asiat eivät aina puhumalla ratkea, mutta juuri yhdessä käydyt keskustelut ovat tämän suhteen kantava voima.  
3. Kiireettömät (kesäloma)aamut

Aamut ovat minulle vaikeita heräämisen suhteen, mutta jalkeille pääsyn jälkeen on ihana valmistaa aamupalaa ajan kanssa. Maistella makuja kiireettä ja ilahtua kauniista esille laitosta, vaikka se olisikin omien kätten töitä. Kaikista parhaiten nämä hetket mahdollistuvat juuri lomalla, mutta pyrin arkenakin laittamaan syömisen kivasti tarjolle. Jotenkin se tekee aamuista merkityksellisempiä ja antaa hyvän startin päivään.
4. Syksyn uudet tuulet 

Ei ole enää pitkä aika, kun uudet kuviot vievät mennessään. Yksi tämän hetken parhaimmista tunteista on se, että elokuun alussa alkaa uusi jakso elämässä. Olen niin innoissani harjoittelupaikasta, että en malttaisi odottaa sen alkua. Muotitoimittajan tutkinto antoi hyviä matkaeväitä kirjoittamiseen ja oivalsin luentojen kautta paljon myös omista peloistani ja estoistani. Syksyn hyppy tuntemattomaan on hyvä esimerkki siitä, että joskus täytyy kokeilla siipiänsä, sillä koskaan ei tiedä minne lopulta laskeutuu.
5. Kesäfestarit ja musiikki 

Pahoittelen tätä kolmekymppisen festari-intoilua, mutta tämä nyt vain on yksi tämän hetken parhaimpia juttuja! Parasta on jakaa kyseiset tapahtumat rakkaan sielunsiskon kanssa ja antaa musiikin viedä. Serkkuduo suuntaa vielä elokuun puolella uudemman kerran nauttimaan festarihuumasta, sillä Flow vie nämä naiset mennessään. Toivotaan, että sää suosisi meitä tällä kertaa hieman kesäisemmissä merkeissä.
6. Makoisat marjat

Kesään kuuluvat raikkaat ja makeat marjat, jotka ovat niin hyviä, mutta myös terveellisiä. Mansikat ovat suosikkejani, mutta täällä on maisteltu ahkerasti myös kirsikoita ja mustikoita. Näistäkin herkuista saa vielä enemmän irti, kun nauttii niistä hyvässä seurassa. Mikä parasta, vaikka marjoista vetäisi överit, siitä ei tule huono omatunto. Voi olla, että täytyy vielä tänään hakea mansikoita viikonlopun iloksi.
7. Pienet kesäseikkailut

Silloin, kun resurssit eivät anna periksi matkailuun muille maille, täytyy ottaa ilo irti lähikaupungeista, mökkeilystä ja oman kotikaupungin aarteista. Yhdessä päivässä pääsee jo hyvin matkailun makuun ja on kiva palata yöksi omaan sänkyyn nukkumaan. Vaikka kesäloma loppuu tähän viikkoon, on voimauttava tunne, että kesää on jäljellä vielä monta viikkoa. Se tarkoittaa pieniä arjen seikkailuja, toisinaan lautalla suosikkisaareen ja toisinaan sukulaisiin mökille maaseudun rauhaan.
8. Juokseminen ja liikunnan ilo

Minut olisi voinut nähdä hieman useamminkin lenkkipolulla tänä kesänä, mutta olen ottanut tänä suvena rennosti. Olen hölkännyt kanssa-asukin kanssa säännöllisen epäsäännöllisesti merenrantaa ja nauttinut liikunnasta sen itsensä takia.

Pari kesää sitten treenasin tiukan treeniohjelman mukaan puolikkaalle ja viime kesänä koettelin typeryyttäni omaa terveyttäni osallistumalla juoksutapahtumaan kehnolla treenitaustalla. Siinä tarpeeksi syytä liikkua tänä kesänä ihan vaan liikkumisen ilosta, omaa kehoa ja sen tarpeita kuunnellen. Rakastan sitä energistä tunnetta, joka valtaa kehon lenkin jälkeen, sen tunteen kun saisi pulloon.
9. Eväsretket ulkona

Olen tainnut ennenkin hehkuttaa, mutta kesä tarkoittaa minulle sitä, että toinen olohuone avautuu luonnosta. Ruoka maistuu niin hyvältä ulkona ja on kiva suunnitella piknikeväitä. Yllä oleva kuva on sellainen, että siitä saa varmasti voimaa, kun katsoo sitä syksyn pimeydessä ja haaveile taas uudesta kesästä. Toivottavasti tämä kesä suo vielä monta eväsretkeä veden äärelle.

10. Haaveileminen tutusta ja turvallisesta, kaukaisesta ja jännittävästä

Ikuinen haaveilija ja unelmoija, sellainen minä olen. Minulla on ajatukset kiinni joskus niin tavoittelemattomassa, mutta myös tämän hetken odotuksissa. Joskus unelmat kantavat ja joskus niistä saa voimaa arkeen. Toisinaan niiden eteen joutuu vuodattamaan kyyneleen tai parikin, eivätkä kaikki haaveet aina edes toteudu. Unelmia kuitenkin tarvitaan, niin niitä hupsuja kuin saavutettavampiakin. Luulen, että silloin, kun ihminen lakkaa haaveilemasta jää jäljellä vain tyhjä kuori ja sellaiseksi en halua tulla.

En tällä kertaa haasta ketään mukaan, mutta jos joku haluaa
tarttua kesäfiilistelyn lomassa kivaan haasteeseen, vinkatkaa minullekin!

Misorella

8 kommenttia :

 1. Ihanan elämänmakuisia vastauksia!
  Lempeitä kesätuulia täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä vastauksissa oli sydän mukana! <3 Iloa viikonloppuun! :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja ajatuksia. Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Kivaa viikonloppua sinullekin! :)

   Poista
 3. Voi sinä ihanuus. Elämää pitääkin katsoa pää pilvissä. Ihania on kuvasi ja kivoja vastauksia. On ollut ihanaa kun olen saanut tutustua suhun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menin ihan sanattomaksi! <3 Kiitos, ihana! Kuin myös, on mahtavaa, että tiemme ovat kohdanneet! Hyvää viikonloppua Maiju! :)

   Poista
 4. Kylläpä oli ihana, hyvää energiaa täynnä oleva postaus <3

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.