Pako Pihlajasaaren rauhaan

6. heinäkuuta 2015Viimeinen lomaviikko starttasi tänään ja sää näyttää viilenevän. Viikonloppuna saatiin kuitenkin nauttia auringosta ja otimme siitä kaiken irti kanssa-asukin kanssa. Perjantaista Porvoo seikkailuja seurasi kaksi päivää Pihlajasaaressa meren äärellä. Päämääränä oli saaren tutkiminen, hyvä ruoka ja aikatauluton löhöily.
Seikkailuosuus taisi sijoittua enemmän lauantain puolelle, sillä sunnuntaina parkkeerasimme vilttimme edellisenä päivänä löytyneeseen mahtavaan piknikpaikkaan. Sellaiseen, jossa meri ja aurinko olivat läsnä, mutta jossa oli kiva loikoilla tuulensuojassa ja omassa rauhassa. Varauduimme Pihlajasaaren päiväreissuihin kunnon eväillä: pähkinöillä, mansikoilla, itse tehdyillä ruokaisilla salaateilla, tuoremehulla ja smoothiella.
Kyllä se vaan on niin, että ruoka maistuu ulkona paremmalta, varsin merimaiseman äärellä. Mereen asti en uskaltautunut lämpimästä säästä huolimatta, mutta kanssa-asukki kävi vilvoittelemassa aalloissa. Kävimme kumpikin ensimmäisen kerran Pihlajasaaressa viime kesänä ja siitä tuli heittämällä yksi suosikkipaikkani Helsingissä.

Sunnuntaina kävellessämme venelaiturille kanssa-asukki kysyikin, että tullaanhan tänne vielä tänä kesänä uudestaan. Siihen kysymykseen oli helppo vastata kyllä, sillä saaressa tuntuu, että aika menettää merkityksensä, on vain lupa olla ja nauttia kesästä. Tuntuu, että olen osannut vasta nyt rentoutua lomallani ja kohta koittaa jo taas arki. Sivutan kuitenkin ajatuksen ja teen tästä viikosta yhtä hienon kuin edellisistä lomaviikoista.

Misorella

2 kommenttia :

  1. Arjen parhautta tuollaiset eväsretket.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Hyvillä eväillä jaksaa koko päivän ja olo on energinen! :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.