Orkidea kodin ilona

7. heinäkuuta 2015Sain kesäkuun alussa syntymäpäivälahjaksi orkidean. Se on tuonut tasan kuukauden päivät iloa kauneudellaan kotiimme. Se, mikä tässä on ihmeellisintä, on se, että se kukoistaa ja voi edelleen hyvin. Ei mikään itsestään selvä asia, jos viherpeukalolla on sormi keskellä kämmentä.

Normaalisti olisin saanut tämänkin kaunokaisen hengiltä, ellen olisi saanut hyviä vinkkejä ruukkuostoksilla. Lähdin alun perin ostamaan orkidealle läpinäkyvää ruukkua, mutta kuulin myyjältä, että tärkeämpää on, että ruukusta löytyy korokepohja. Sen ansioista ylimääräinen kasteluvesi pääsee valumaan pohjalla olevaan uraan.
Kasteluvinkiksi sain uppokastelun viikon tai puolentoista välein, talvikautena kasteluväliä voi pidentää kahteen tai kolmeen viikkoon. Orkidean voi upottaa vesiastiaan tai lavuaariin niin, että koko ruukku peittyy ja antaa kukan kylpeä kerrallaan puolisen tuntia.
Pienen valutuksen jälkeen, kukan voi nostaa taas kotiruukkuunsa ja se voi hyvin. Laitetaan vinkki jakoon, jos vaikka sattuisi olemaan niin, että sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy yhtä surkeita taitavia kukkienhoitajia kuin minä. Toivottavasti tämä ihanuus tuo iloa kotiimme vielä pitkään!

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.