Oodi kahville

28. heinäkuuta 2015Täällä ilmoittautuu yksi kahvikissa, jonka suu kääntyy hymyyn kahvikupillisen äärellä. Tassut pystyyn, löytyykö sieltä ruudun takaa myös teitä, joiden aamut laahaavat ennen mokan tuoksua keittiössä tai jotka huomaavat sisäisen tutkan etsivän automaatioasetuksella hyvää kahvipaikkaa iltapäivän tunteina.

Kuten kateista yleensä, minustakin on tullut nirso mustan juoman suhteen. Sellainen kahvihifistelijä, joka kaipaa mukilliseltaan vivahteita, tuoreutta ja tumman pehmeää makua. Erityisesti pidän mutteripannulla juuri keitetystä erittäin tummapaahtoisesta kahvista. Makuhermot hyrräävät lempeän pehmeästä aromista, jossa on pitkä ja runsaanpuoleinen jälkimaku.

Sellainen, joka jää kielenpäälle kutittamaan niin, että tekee mieli siemaista uudelleen. Kahvin äärellä parasta on tunnustella sitä kaikin aistein, sillä niinhän se on, että, pahaa kahvia juodaan, mutta hyvästä kahvista nautiskellaan. Hartaasti ja ajan kanssa.
Entä sitten ne kauhun aamut, kun kahvipurkin pohja näyttää tyhjyyttään kieltään, eikä poroista ole juoksemaan herkuttelijalle aromijuomaa? Tai sitten se toiseksi pahin, se hetki, kun muistat vasta aamutuimaan käsi jääkaapin ovenkahvalla, että kahvin paras kaveri maito jäi kaupanhyllylle vilkuttamaan. Näinä hetkinä aamu näyttää alkavalle päivälle huonoa kehityssuuntaa.

Onneksi useimmiten tilanteen pelastaa se, että minussa asuva pieni viiksiniekka kehrää sujuvasti myös teekupposen äärellä. Melkein naurattaa, mutta ennen vanhaan join maitoa kahvilla, sellaista haalean vaaleaa, jossa valkoinen osa peitti mustan kitkeryyttä. Maidon jäätyä pois, tilalle ovat tulleet kookos-, manteli- ja riisimaidot, jotka sopivat loistavasti tummapaahtoisen tovereiksi. Lisäksi kitkerä kahvi on jäänyt pannunpohjalle uusien makuelämysten tieltä.

Joskus voi myös yllättyä, iloisesti tietenkin, ja huomata juovansa hyvää pannukahvia kauniista posliinikupista keskellä Suomen suvea. On se jännä, miten kahvikupin ääreltä voi muistaa monta hyvää jaettua hetkeä, unohtamatta niitä mielikuvia, kun mielessä on tietyssä paikassa nautiskeltu hyvä kahvi. Olkoon tämä siis oodi kahville, tunnelmaluojalle ja aamujen pelastajalle!

Misorella

8 kommenttia :

 1. Täällä on tassu pystyssä ja kyllä se kiehuttaa jos kahvi tai maito on lopussa ja joutuu huolta-aseman kautta aamulla polkaisemaan. Kahvi ei oikeastaan koskaan lopu noin, mutta maito saattaa hävitä muiden suihin ja se on katastrofi.

  Nautinnollisia kahvitteluhetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hymyilytää se, että me vaihdettiin tänään ajatuksia, kuinkas muutenkaan kuin kahvikupillisen äärellä. Hyviä kahvihetkiä toiselle kahvikissalle! Toivottavasti aamukahvi maistuu hyvältä uudesta mukista! ;) Oli kiva nähdä! <3

   Poista
 2. Mulla on aina ollut hieman etäinen rakkaussuhde kahviin. Tykkään kahvista todella paljon, mutta voin olla hyvin ilman sitä vaikka pari viikkoakin :). Nyt tosin olen hieman pahemmin repsahtanut, kun työn lomassa haluan pitää oikeita kahvitaukoja vaikka kotona teenkin töitä. Päivän aikana ei onneksi kahvia kuitenkaan mene kuin 2-4 kupillista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä onnekas! Täällä, jos jää aamukahvi väliin, päivällä on tiedossa kaveriksi hedari. Toisaalta olen vähentänyt kahvin juontia, sillä jossain kohtaa tuntui menevän vähän liian monta kuppia päivässä. Nyt pyrin samoihin määriin kuin sinä. ;) Toisaalta olen ollut aikoinaan yli vuoden kahvilakossa, että kyllähän sekin onnistuu, jos vaan saa kaivettua jostain tahdonvoimaa. Omalla kohdallani, kun tuntuu olevan monen asian kanssa, että jos jotain päätän, sehän pitää. :D

   Poista
 3. Mä juon kahvia yleensä vain aamulla, mut silloin se on sitäkin tärkeämpää! Meillä ei koskaan vois loppua kahvi eikä maito - kanssa-asujani (se isompi) on totaaliaddikti :D
  Tää sun blogi on vaan niin kaunis, aina jaksan ihailla. Kaunista viikkoa ihanainen, pus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on siis tuplavarmistus, että keittiöstä löytyy aina kahvitarpeet! :D Arvaa, vaan, kun tässä taloudessa asuu kaksi huonomuistista, sen seurauksena saattaa tulla arkeen yllätyksiä tai oleellisten asioiden puuttumisia. ;) Kiitos, Saara kauniista palautteesta, tuli niin hyvä mieli! Kivaa viikkoa sinnekin! <3

   Poista
 4. Ihana postaus ja kuvaa kyllä loistavasti kahvihetkiä! :) Mie rakastan kahvia; tummapaahtoista, erikoiskahveja ja ihan kapselikeittimelläkin tehtyjä erikoiskahveja. Moomin Winter Coffee on herkkua ja hankalasti saatavaa, mutta onneksi muita lemppareita saa helposti lähes mistä kaupasta vain! Aamu ei ala ilman kahvia, eikä työpäivä ole hyvä ellei välillä voi pitää yhtä tai kahta kahvitaukoa. Meillä on jemmassa yleensä yksi "hätäkahvi", eli joltain tuttavalta saatua kahvia, joka ei ihan sitä herkkua ole. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, sielläkin ilmoittautuu yksi kahvikissa! :) Täytyy etsiä käsiin tuota Moomin Winter Coffeeta, kuulostaa niin kivalta. Tuo hätäkahvi on aika hyvä idea, vaikka toisaalta ehkä mieluummin hyvää teetä kuin pahaa kahvia. :D

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.