Lierihattukuume

8. heinäkuuta 2015Koko kevään se pyöri sitkeästi mielessä ja joka viikko jokin vastaava houkutus muistutti minua sinnikkäästi asiasta. Lierihattukuume nousi kesän aikana yhä entisestään. Miten voikaa tehdä mieli hattua, jossa on iso lieri ja jonka kaveriksi kuvittelee mielessään maximekkoja kesähelteeseen.

Olin hartaasti päättänyt olla säästöliekillä uusien ostosten suhteen, mutta viimeisimmällä Lahti vierailulla kolahti. Siellä se oli, valkoinen lierihattu, mustalla nauhakoristeella muiden ale-tuotteiden joukossa. Varovasti lähestyin sitä tekemään lähempää tuttavuutta, mutta samassa päätin, että pysyn ostokieltokannassani.

Sallin itselleni kuitenkin ajatuksen, että mikäli ainut jäljellä oleva valkoinen hattu on vielä myöhemmin päivän aikana odottamassa noutajaansa, se on merkki siitä, että se on tarkoitettu minulle. Ajatus hautui ja osin unohtui päivän aikana.

Iltapäivällä Vesijärven aaltoja katsellessani miete palasi ja ääneen lausuttuun mielitekoon tarttui ystäväni. Viaton: "Mennään katsomaan onko se vielä siellä.", sai aluksi kieltävän vastauksen, mutta jotenkin kummasti tie vei kaupan läheisyyteen. Ajattelin, että ihan vaan vilkaisen, ainahan voi näyttää toiselle mistä on kysymys.
Itkuhan siinä meinasi päästä, kun valkoinen lieri ei enää pilkistänyt hyllyltä. Vastaavia hattuja löytyi toisen värisinä, mutta ei kolahtanut sitten millään. Ystävä tunnetaan kirjaimellisesti hädässä, sillä jostain hattuarmeijan joukosta seuralaiseni kaivoi vielä yhden valkoisen hatun.

Sitä piti vielä hetki hypistellä, sovitella ja taistella periaatteesta mielitekoa vastaan. Arvata saattaa, että kassan kauttahan sieltä liikkeestä poistuttiin. Helteisessä Porvoossa kävellessäni mietin, miten onnellinen olin hatustani ja hymähdin ajatukselle olisiko minulla oikeasti pokkaa kulkea lierihattu päässä. Joskus täytyy kuunnella sisäistä mielitekoa!Misorella

10 kommenttia :

 1. Ihana on lierihattusi... Mulle tuli Rodoksella kanssa kauhea lierihattukuume... Olisin yhden kivan nähnytkin, mutta en ostanut... Ehkä se kuume menee ohi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varo vaan, alitajunta saattaa suunnitella ihan omiaan. :D Se on kyllä totta, että ei niitä oman näköisiä ole ihan joka kaupan hyllyllä. :)

   Poista
 2. Hih, ihana! :) Isot hatut ovat isoja, mutta kaikki mun versiot meinaavat lentää päästä jos yhtään kävelee tuulisella kadulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helteestä huolimatta Porvoo oli tuulinen ja lierestä sai välillä pitää kiinni. Kanssa-asukki totesi, että hän ei kyllä ongi hattua jokirannasta, joten neidin on parasta pitää hyvin kiinni. :D Ellei tuota tuuliefektiä lasketa, hattu on aivan ihana. :)

   Poista
 3. Sopii sulle ihan täydellisesti <3 t.toinen lierihattuja rakastava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Oi, mulla on lierihattusiskoja! :D

   Poista
 4. Aivan ihana lierihattu ja upeita kuvia! :) Itselläni on ongelma, minkäänlaiset hatut eivät sovi päähäni paitsi lierihatut. Lippikset ym. olisivat kivat esim. juostessa, mutta näytän todella tyhmältä niiden kanssa. Itselläni on vielä sen oikean lierihatun etsiminen kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, mulla on ihan sama ongelma. Harkitsin festareille bling bling lippistä, peilikuvan nähtyäni jäi kauppaan. Sama juttu on talvisin pipojen kanssa, on haastavaa löytää sopivaa. Tänä kesänä viihdytin kanssa-asukkia lyömällä juoksulippiksen päähän ja sain palautteen, että sulle ei kyllä lippikset sovi, vaikka muuten ihana ootkin. Yritetty on, mutta ei niin ei. Onneksi on lierihattuja! <3

   Poista
 5. Minä käytän isoja lierihattuja vain mökillä, kun kukaan ei näe. Mutta onneksi on ihmisiä, kuten sinä. Aivan viehättävä lierihattu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lierihattu on varmasti oiva asuste myös mökille suojaamaan auringolta. Lierihatut ovat aikaisemminkin kiehtoneet minua, mutta en ole uskaltanut niitä ostaa. Kenties tänä kesänä oli vihdoin aika kypsä sille, että yksi hattu löysi kodin luotani. :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.