Vihreää kultaa luonnosta - superfoodeja SuperLemonilta

23. kesäkuuta 2015Kuten moni on varmasti huomannut, superfoodit kiinnostavat minua kovasti. Toukokuussa, Anskun blogisynttäreillä, hyvästä olosta puhunut Karita Tykkä vinkkasi, että chlorella ja spirulina -leväjauheet puhdistavat kehoa ja myös uudelleen rakentavat sitä.

Tieto tuli tarpeeseen, sillä sairastin kevään aikana flunssan ohessa poskionteloiden- ja keuhkoputkentulehduksen. Niiden seurauksena napaan meni kymmenen päivän antibioottikuuri ja muutama muu oloa lievittävä vahvempi lääke. Tervehdyttyä olo oli epämiellyttävä kaikesta syödystä lääkemäärästä. Tuli tunne, että keho täytyy puhdistaa kaikista myrkyistä, joilla oli taisteltu tauteja vastaan.


Millä lähdin puhdistamaan kehoa?

Synttäreillä kuulin ensimmäistä kertaa Tykän hyvinvointiin keskittyvästä SuperLemon -verkkokaupasta ja saimme testiin havupuu-uutetta, jolla on mm. tulehduksia ehkäisevä vaikutus. SuperLemon on pieni perheyritys, jota pyörittävät Tykkä ja hänen miehensä.

He tekevät kattavaa taustaselvitystä ennen kuin jokin tuote pääsee myyntiin SuperLemonin verkkokauppaan. Tykkä kertoi, että verkkokaupan kaikki superfoodit ovat valmistettu vain parhaista ja puhtaista raaka-aineista. Tuotteissa käytetyt, eettisesti tuotetut, raaka-aineet ostetaan suoraan tuottajilta ja ne tuodaan Suomeen laivarahtina.

Synttäreillä mainittu chlorella oli raaka-aineena itselleni tuttu jo ennestään, mutta päätin kokeilla tällä kertaa SuperLemonin tuotteita kehon puhdistukseen. Verkkokaupan tilauskoriin napsahti toukokuun lopussa kahden leväjauheen lisäksi myös uusi pullo havupuu-uutetta.

Synttäreiltä saadusta tuotteesta oli tullut osa aamu- ja iltarutiineja kanssa-asukin kanssa. Jotenkin tuntui, että olo tuntui paremmalta uutteen käytön aloituksen jälkeen. Konkreettisemmin se tuntui voimautuneena olona, joten halusimme, että kaapissa odottaa uusi pullo korkattavaksi edellisen loputtua.
Mitä hyötyä tilaamistani superfoodeista on käyttäjälleen? 

SuperLemonin Yaeyama Chlorella ja Hawaiian Spirulina -leväjauheet ovat loistavia proteiininlähteitä ja sisältävät kaikkia välttämättömiä aminohappoja, joita ihmiskeho ei itse tuota. Jauheet sisältävät paljon eri vitamiineja ja mineraaleja (mm. magnesiumia, rautaa, kalsiumia, sinkkiä, fosforia) sekä omega-3 ja omega-6 rasvahappoja.


Tiivistettynä spirulina ravitsee ja rakentaa kroppaa, kun taas chlorella puhdistaa kehoa mm. kuona-aineista ja raskasmetalleista. Käytän molempia leviä päivittäin, yleensä lisään niitä annostusohjeen mukaisesti aamun vihersmoothien sekaan.


Pohjois-Suomessa kasvavasta männynkuoresta ja nilasta Suomessa uuttamalla valmistettu Pine Bark Extract -valmiste taistelee vapaita radikaaleja vastaan ja sisältää useita eri fenolihappoja. Proantosyanidiinit ovat männyn luontaisia suoja-aineita ympäristömyrkkyjä vastaan ja sitä on käytetty mm. virtsatietulehduksien ehkäisemiseen ja parantamiseen.


Resveratroli taas on tehokas kasvien luonnollinen suoja-aine auringon UV-säteitä ja erilaisia sienitauteja vastaan ja sillä uskotaan olevan virustauteja, vanhenemista ja tulehduksia ehkäiseviä vaikutuksia. Männynkuoriuute on myös erittäin antioksidanttipitoista. Uutetta otetaan puoli pipetillistä aamuin illoin ja sen annetaan vaikuttaa hetken aikaa kielen alla. Tämä johtuu siitä, että siten uuten imeytyy nopeammin verenkiertoon.

SuperLemonilla on tuotteiden laadukkuudesta huolimatta varsin kilpailukykyiset ja edulliset hinnat verrattuna moneen kilpailijaansa nähden. Perehtyminen verkkokaupan tuotteisiin sai miettimään, että kuten minkä tahansa muunkin ruoan kanssa, jokin tuoteryhmänimike ei ole suora tae laadusta.

Superfood-nimike ei takaa tuotteiden raaka-aineiden puhtautta ja laadukkuutta automaattisesti, vaan niissäkin on huimia eroja eri merkeillä. Pakko todeta, että aikaisemmin käyttämäni chlorella oli ihan toista luokkaa verrattuna Superlemonilta hankkimaani.

Eron huomaa erityisesti tuoksussa ja myös maussa. SuperLemonin leväjauheissa ei ole metallisia tai pistäviä sivumakuja ja tuoksu on merellisempi ja puhdas. Seuraavaksi houkuttaisi tehdä SuperLemonin verkkokaupasta hankintoja, joista voi tehdä kotona raakasuklaata. Levänikin ostan jatkossa SuperLemonilta.

SuperLemonin verkkokauppaan voi tutustua tästä.

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.