Suomimuodin antologia Design museossa

8. kesäkuuta 2015Vierailimme viime lauantaina koulun puitteissa Helsingin Design museossa Suomimuodin antologia -näyttelyssä. Olen vieraillut museossa viimeisen parin vuoden aikana useamman kerran eri näyttelyiden merkeissä.

Museon tilat ovat kauniit, varsinkin yläkerran holvikaaret ja pylväät tekevät aina vaikutuksen. Viime perjantaina avautunut näyttely on mielenkiintoinen kurkistus suomalaisen muodin ja muotiteollisuuden ilmiöihin 1950-luvulta tähän päivään.
Vaatteiden muotokieleen, teknologiaan ja muotisuunnittelun haasteisiin ja mahdollisuuksiin keskittyvä ja historiaan peilaava näyttely on teemoitettu yhdeksään osa-alueeseen: Folk, Globalisaatio, Insinööriajattelu, Millenium, Modernismi, Murros, Nousukausi, Talvi ja Tasa-arvo. Kokonaisuus esittäytyy museovieraille vaattein, valokuvin ja videotallentein.
Näyttely on vierailemisen arvoinen kokonaisuus, joten käykää ihmeessä kurkistamassa kesän aikana suomalaisen muodin historiaan ja ihmettelemässä suomalaisten suunnittelijoiden ja tuotemerkkien luomuksia! Näyttelystä löytyi omista suosikeistani mm. Ivana Helsingin, Marimekon, Makian, Minna Parikan, Rinne Niinikosken, Samujin ja Hanna Sarénin tuotantoa.
 
Suomimuodin antologia -näyttely 20.9.2015 asti
Design Museo, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki
Avoinna 31.8. asti ma-su klo 11-18
Huom! 1.9. alkaen ti klo 11-20, ke-su 11-18, ma suljettu
Design museon sivuille pääset tästä.

Misorella

2 kommenttia :

  1. Voi vitsit, kuullostaapa mielenkiintoiselta! :) Pitää laittaa vinkki korvan taa, kun on jo seuraavat Helsingin reissut tiedossa. ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä tsekkaamassa ihan ajan kanssa. Onneksi näyttely on avoinna syksyyn asti. :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.