Kakkutasting

12. kesäkuuta 2015Olimme keskiviikkona maistelemassa hääkakkuja serkun kanssa. Sanotaan heti alkuun, että ei, emme ole menossa naimisiin kumpikaan. Ilmoitin meidät mukaan Fazerin tänä keväänä lanseeraamaan kakku-tastingiin ihan uteliaisuuttani kakkumaistajaisten suhteen.

Arvasin myös, että kakkuja rakastava serkku ei laittaisi pahitteeksi liittyä seuraani. Kluuvikadun Karl Fazer Café:n tiloissa on järjestetty tänä keväänä 16 kakku-tastingia, joihin ovat ottaneet osaa niin hääjuhlia, mutta myös muita kekkereitä suunnittelevat kakunystävät.

Niin ja sitten tietysti meitä, jotka eivät voi vastustaa herkkuja, varsinkaan tastingin muodossa. Kakku-tasting kustantaa 10 € ja mikäli mielii kippistellä kuohuvan kanssa, se onnistuu neljän euron lisämaksusta. 
Tilaisuuden makoisista kakuista vastasi kondiittorimestari Eero Paulamäki, joka kertoi meille ottavansa mielellänsä vastaan haasteellisiakin kakkuideoita. Omalta lautaseltani ei tällä kertaa löytynyt kuin kaksi kakkupalaa, sillä ruokavalioni on maidoton, viljaton ja soijaton.

Lakka-mokka ja Hasselpähkinä -kakut olivat kuitenkin palat taivasta. Ensimmäisessä oli ihan uskomaton kultainen kiilto, joka miellytti harakan silmää kummasti ja makukin oli muikea. Tällä kertaa näistä kahdesta vei kuitenkin voiton ihana pähkinäkakku, jossa oli erilaista suutuntumaa, rapeutta ja pehmeyttä samaan aikaan.
Varsinainen tasting piti sisällään kuusi eri kakkupalaa kahvin ja halutessa kuohuvan kera. Serkku maisteli omia kakkujaan sillä aikaa, kun minä vuorottelin kahden herkun kanssa ja kaavin lopulta suojapaperitkin haarukalla.

Tasting piti sisällään toisistaan paljonkin poikkeavia kakkuja ja Eero Paulamäki totesi, että jokainen maistelija löytäisi varmasti joukosta oman suosikkinsa. Kaikki kakut ovat kuulemma muokattavissa sopimaan juhlijoiden suuhun sopiviksi.

Esimerkiksi minun nautiskelemaani Lakka-mokka -kakkua saa kahvilan kakkutiskistä jatkuvasti, mutta omani oli vain muokattu maidottomaksi. Serkun kakkulautaselta löytyi tällaisia ihanuuksia suosikkijärjestyksessä:

1. Pineapple-coconut
Ananasmousse, mustapippurikreemi, kookos-marenkipohja
2. Dark chocolate
Tumma suklaamousse, vadelma-cremeaux, vadelmahyytelö, suklaapohja
3. White chocolate
Valkosuklaamousse, appelsiinilla maustettu raparperi- mansikkahyytelö
4. Milk chocolate
Maitosuklaamousse, karvaismarja-cremeaux, rukiinen keksipohja
5. Champagne
Samppanjamousse mansikka-cremeaux, mansikkakompotti, sitruunainen mantelipohja
6. Red velvet
Vadelma-cremeaux, maitosuklaavanukasTäytyy sanoa, että hyvä kakku, parempi mieli! 

P.S. Karl Fazer Caféssa suunnitellaan jo jotain uusi kujeita ensi syksyn varalle. 
Varmaa on, että silloinkin herkutellaan!
Karl Fazer Cafén järjestämistä tapahtumista löydät lisätietoa täältä.

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.