Kahvila Oskari

30. kesäkuuta 2015Terkut Lahdesta! Näin eilen ystäviäni kahvittelun merkeissä ja suuntasimme yhdessä tuumin askeleemme Lahden keskustasta löytyvään kodikkaaseen Kahvila Oskariin. Ihastuttavan kahvilanpitäjän, Tanja Morenon, pitkäaikainen unelma kävi toteen viime vuoden puolella, kun kahvila vaihtoi omistajaansa.

Olen kevään aikana vieraillut kahvilassa muutaman kerran kahvikupin äärellä ja ihastellut uudistunutta ilmettä. Niinhän siinä kävi, että tällä kertaa päätin napata muutaman kuvan ja sen ohella tempauduin tarinan vietäväksi. Vuonna 1900 rakennettu talo on Lahden keskustan viimeinen kauppalan aikainen puutalo ja tunnetaan nimellä Oskarin piha.
Kahvilakäytössä rakennus on ollut vuodesta 1994 lähtien ja uuden ilmeen se sai viime vuonna tehdyn remontin myötä. On mahtavaa, että jollakin on visio ja sellainen intohimon kohde, jonka vuoksi haluaa heittäytyä ja tehdä haaveista totta.

Siltä kuulosti Kahvila Oskarin kahvilanpitäjän tarina. Morenon läsnäolosta ja sanoista kuulee, että työtä tehdään sydämellä. Sen näkee myös sisustuksen yksityiskohdissa, jotka ovat mietittyjä ja rakkaudella harkittuja. Värisuunnittelusta on vastannut yhteistyössä Morenon kanssa hänen taiteilijaystävänsä Leena Jääskeläinen.
Entä sitten se kahvittelupuoli? Oskarissa juodaan luomukahvia. Erikoiskahvien perulaiset Reilun kaupan pavut paahdetaan suomalaisessa pienpaahtimo Cafetoriassa, joka kunnioittaa käsityöläisperinteitä. Arkisin kahvilassa voi nauttia tuorein yrtein maustetusta luomu keittolounaasta, joka on gluteeniton, maidoton ja vegaani.

Ilahduttavaa Oskarin valikoimassa onkin juuri se, että niin suolaista kuin makeaa syötävää löytyy myös ruoka-aineallergisille ja vielä luomuna. Herkkutiskistä löytyy kauden ja vuodenaikojen mukaan valmistettuja tuoreita ja kauniin näköisiä leivonnaisia. Minut teki onnelliseksi kahvilassa itse valmistettu puolukkaraakakakku. Valikoimasta löytyykin munattomia, maidottomia, viljattomia ja täysin vegaaneja tuotteita kahvihetken kruunaajiksi.
Kahvilassa on haluttu kunnioittaa alkuperäistä, siitä kertovat rosoiset hirsiseinät ja vanhat käyttöesineet, mutta myös tuoda sisustus nykypäivään. Jokainen huone on erilainen värimaailmaltaan. Seiniin on käytetty kolmiulotteisuutta lisäämään eri värisävyjä kussakin seinässä.

Huoneista löytyy kauniit kakluunit, jotka on maalattu huoneiden värimaailmoihin sopiviksi. Vanhan rinnalle on ripoteltu myynnissä olevia uniikkeja suomalaisten käsityöläisten tekemiä taideteoksia. Näissä puitteissa on mielekästä nauttia kuppi kahvia ja herkutella tuoreiden makujen parissa. Kahvilavierailulla kannattaa kurkistaa myös muihin huoneisiin, sillä sisustus kätkee leikitteleviä yksityiskohtia ja kahvilakäynnistä tulee sen myötä oma elämyksensä.

Kahvila Oskari
Hämeenkatu 17, Lahti
Avoinna arkisin 9-18, la 10-17, su suljettu 
Kahvilassa on esillä vaihtuva taulujen myyntinäyttely.
Kahvilan nettisivuille pääset tästä

Misorella

2 kommenttia :

  1. Oi ei haluan muuttaa suoraan tuonne asumaan. Tämäpä täytyy vinkata lahtelaiselle pikkuserkulleni, että tuolla haluan käydä ensikerralla. Aivan ihana paikka. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän täytyy ehdottomasti mennä! Niin ihana paikka ja ystävällinen henkilökunta. :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.