Festarifiilistelyä: silloin ennen ja nyt

16. kesäkuuta 2015Tiedättekö, en kestä tätä kutkuttavaa festarifiilistä! Provinssi-reissu on ollut vahvasti mielessä, mutta jotenkin viime perjantainen Helsinki-päivän konsertti heitti intomittarin tappiin asti. Postauksen kuvat on ikuistettu saman illan aikana.

Vielä pitäisi juhlia juhannuskarkelot, ennen kuin saadaan serkun kanssa pakata festarireput ja hypätä Seinäjoen junaan. Jotenkin sitä tuntee ihan nuortuvansa! Parinkympin pienemmällä puolella tuli koettua muutama Ankkarock, Raumanmeren Juhannus, Himos festivaali ja Provinssi, mutta sitten tuli pitkä tauko.

On mahtavaa, että festarirummun kutsuva rytmi vetää jälleen musiikin äärelle. Kipinän taisi sytyttää viimekesäinen Flow, joka koettiin silloinkin serkkuseurassa. Näissä tunnelmissa jäin miettimään, mikä ero on nuoruuden reissuissa ja tämän kesän festareissa.

Majoitus: Naurattaa, kun muistelee menneitä majoituskuvioita. Into ja vapaudentuntu taisivat olla suurimmat motivaattorit nukkua, monesti useamman hengen voimin, pienessä henkilöautossa, epämukavilla penkeillä, yöllä palellen ja aamulla auringon tervehdyksestä hikoillen. Kokemus opettaa, nimittäin seuraavilla festarireissuille pakattiin mukaan pressu tuulilasin peitoksi, jotta häikäisevä valo ja lämpö eivät herättäisi liian aikaisin.

Kirkkaassa muistissa ovat myös jääkylmät suihkut ja autontakakontista nautitut säilykeaamupalat. Näille muistoille hymyilen lämpimästi, mutta suurempi virnistys tulee siitä, että serkkuduo jättää telttakylät nuoremmille ja suuntaa hotellin hellään huomaan. Tieto lämpimästä suihkusta, kunnon sängystä, omasta rauhasta tapahtuma-alueen jäädessä taakse, valmiista aamupalasta ja tavaroiden olemisesta turvassa, luo kummaa nostetta.
Ruokailu: Nuorempana evääksi riitti roiskeläppä (ajatuskin kylmästä/lämmössä muhineesta einespitsasta puistattaa), aamupalasäilykkeet ja makkaraperunat selvyyden rajamailla. Suurin panostus eväissä, kun tuppasi olemaan, yllätys, yllätys, nestemäisellä puolella. Siihen aikaa sai myös viedä festarialueille omia juomia muovipulloissa.

Nyt ruokailu jopa jännittää, osittain oman ruokavalion takia: viljaton, maidoton ja soijaton ei kuulosta festariruoalta. Tällä kertaan panostetaankin eväspuolessa ravintorikkaisiin ruokiin, joiden avulla jaksaa, vaikka tapahtuma-alueella ei pääsisikään tankkaamaan. Tässä kohtaa vielä leveä hymy hotelliaamupalalle!

Vaatetus: Nuorempana tuunattiin hyvissä ajoin mitä hilpeimpiä teksti t-paitoja (mm. "Suomen Chicagon prinsessa", jep, kyllä Lahen tytöillä välähti) ja pakattiin autonkonttiin viikon edestä vaihtovaatteita. Nyt mietitään missä on mukava olla, mutta myös katu-uskottavaa kulkea ja mahtuuko festarikassiin lämmintä päälle pantavaa. Sen verran, tyttömäisyyttä ja heittäytymistä löytyy, että hiuksiin on ostettu kukkapanta (allekirjoittanut) ja päivitetty conssit (serkku).

Fiilistely: Käytännönasioita mietittiin toki nuorempanakin, mutta päällimmäisenä oli fiilistely niin ennen kuin paikan päällä. Siihen aikaan oli helppo rantautua kavereiden kanssa vieraiden kanssa juttusille ja jäädä tutustumaan (itse olin kovin ujo). Nuorena sinkkuna sitä mietti jo automatkalla, tapaisiko festareilla jonkun ihanan.

Kai se on myönnettävä, että juhlittua tuli varsin railakkaasti nuoruuden innolla ja saattoi joskus käydä niin, että odotetuista keikoista ei kokonaisia muistikuvia jäänyt. Nuoret koheltajat säästyivät onneksi pahemmilta mokilta, joistakin takaiskuista huolimatta. Festarireissuista jäi kuitenkin aina tunne, että kivaa oli ollut! Nyt(kin) fiilistelyyn kuuluu biisien ennakkokuuntelu, asujen suunnittelu, oheistilpehöörin hankinta (mm. korvatulppia ei parane unohtaa!).

Olen yrittänyt lisäksi tilata aurinkoa ja lämpöä, mutta linja tuntuu olevan varattuna. Kenties sieltä suunnalta vastataan ensi viikon puolella. Sen verran sosiaalinen ajattelin Provinssissa olla, että haluisin nappailla tänne blogin puolelle kuvia inspiroivista festarityyleistä, mikäli sää vaan sallii.

Tuleeko teillä mieleen omia festarimuistoja tai lähdettäkö kenties luomaan tänä kesänä uusia?

Misorella

9 kommenttia :

 1. Ihania muistoja ja todella tuli mieleen omatkin festarikäynnit nuorempana. :D Hauskaa on ollut, vaikka on tullut rymyttyä niin että nykyään hirvittäisi. Tänä vuonna tulee lähdettyä Ilosaarirockkiin, siellä on ollut niin onnistuneet järjestelyt, että mukava on käydä vaikka muutamia hyviä bändejäkin katsomassa. On se sen hyvän festarikokemuksen arvoista ja usein saattaa löytyä lisää kuunneltavia bändejäkin! :) Asuja suunnittelen festareille edelleen, mukava panostaa kun voi vähän erikoisemmin pukeutua. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilosaaren haluaisin minäkin vielä kokea, kenties ensi kesänä! ;) Se festareilla on ihan parasta, että sieltä löytyy myös uutta musiikkia soittolistalle. Festareilla näkee aina niin tyylikkäitä ja toisaalta jollain hauskalla tavalla asuihin satsanneita seurueita, että tulee ihan hyvä mieli. Ei mitään paineita omaan pukeutumiseen! :D

   Poista
  2. Niin ja hyvää juhannusta! <3

   Poista
 2. Oi voi, nämä festarimuistelot ovat vaarallisia! Ekan kerran pääsin Rantarockiin vuonna 1998 ja sen jälkeen ei ole ollut kesää ilman festareita - olen siis kolunnut niitä yli puolet elämästäni, hurjaa! Provinssi oli joka vuotinen perinne, Ruisrock, Sonisphere, Raumanmeren juhannus,Tammerfest, Wanajafest, mitä näitä nyt on. Parhaita keikkamuistoja on kun joku ulkomaalainen bändi perui Provinssissa ja HIM tuli sen tilalle vuonna 1999 tai 2000, vähänkö olin riemuissani. Bloodhound gangin keikka jäi mieleen ja nyt uusimpana tykkäsin Rasmuksesta vuonna 2012. Vielä pari kesää sitten kävin neljät festarit, nyt on pitänyt vähän hidastaa jostain syystä, mutta ei kesää ilman festareita. :D Ja edelleen syön vähän mitä sattuu, mutta se ero on, että nykyään tekee monesti yhden yön reissuja kolmen päivän turneen sijaan. Yksi hauska festarimuisto on, kun päästiin saunaan Pronvinssissa, joku oli raahannut peräkärryllä leirintäalueelle saunan. :D Voi, tästä voisi kirjoittaa romaanin, festarimuistoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, olet kyllä ollut ahkera! :D Muistan teininä, kun Rantarockista tuli tv-taltiointeja ja olin aina ihan katkera, kun en ollut saanut lähteä itse. :) Neljät festarit kesässä on jo tosi hyvin, itselläni on jäänyt aikoinaan kaksiin per vuosi. Haaveilen tosin vielä kesästä, jolloin olisi resursseja ottaa Suomen kesäfestarit haltuun, sellainen kunnon festarikesä. <3 Leirintäalueen sauna kuulostaa jo melkein luksukselta! :D Ihanaa juhannusta muru! <3

   Poista
 3. Käyn joka kesä meidän omassa Kuopio Rockissa ja kaikkein hauskinta on, kun ollaan perheenä, vaikka likka ei isän ja äidin kanssa ole paitsi, jos tarvitsee rahaa :) Ilosaarirokkiin olisin halunnut mennä jo useampana vuonna, mutta se jahkailu sitten kostautuu niin, että hotellia ei saa - missään vetisessä teltassa en nuku. Opiskeluaikoina Ilosaarirokki oli ihan Ilosaaressa ja muutti sitten laululavan kupeeseen Linnunlahdelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana perinne perheen kesken! :) Ilosaari houkuttaisi minuakin, kuten aiemmin todettu, kenties vielä joskus! Itsellänikin festariehtona on nykyään hotellimajoitus, muuhun ei enää kykene. :D Hyvää juhnnusta! <3

   Poista
  2. Joensuussa se Green Star -hotelli on aika edullinen. Sieltä voi lampsia noin 15 -20 min. Linnunlahdelle. Pitäis ihan ensi kesäksi varata huone jo nyt.

   Poista
  3. Aika kiva etäisyys kulkemisen kannalta. :) Ei muuta kuin huonetta varaamaan!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.