Elämystavaratalo Kasvihuoneilmiö

22. kesäkuuta 2015Kun viime maaliskuussa olimme mökkeilemässä Kemiössä, kanssa-asukki vei minut ensimmäisen kerran Nummi-Pusulassa sijaitsevaan Kasvihuoneilmiöön. Hieman ihmettelin matkalla paikan nimeä ja en ollut lopulta uskoa silmiäni, minne olin päätynyt.

Silloin mukaan tarttui irtokristalleja meidän kattolampun tuunausprojektiimme. Samoissa asioissa vierailimme tälläkin kertaa elämystavaratalossa palatessamme juhannuksen vietosta mökiltä. Kerrassaan uskomaton paikallinen nähtävyys kätkee sisälleen lattiasta kattoon "hallittua kaaosta ja hillittyä hulluutta", kuten tavaratalon omilla nettisivuilla osuvasti todetaan.

Kasvihuoneilmiö on kauppias Elisan ihmemaa, mutta täytyy sanoa, että itselläkin oli ihan Misorella Ihmemaassa olo seikkaillessani hyllyjen välissä. Nähtävää, kun on puutarhamaisten käytävien lattioilla, hyllyillä, pöydillä, katosta riippuen, minne vain katseensa kääntää. Upeimpia ovat mielestäni valtavat kristallikruunut, joita on isossa tilassa lukuisia.

Tartuin niin hetkeen, että kanssa-asukkikin hukkui välissä, kunnes löysi allekirjoittaneen seikkailijan hyllyjen välistä kuvaamasta. Harmikseni kuvista saa vain osittaisen käsityksen siitä, miten paljon kaikkea hauskaa, absurdia, kaunista, tarpeellista, höpsöä, leikkisää, kekseliästä uutta ja vanhaa sisustus- ja puutarhatavaraa tavarataloon mahtuu. Oikeaan tunnelmaan pääsee vasta paikan päällä, mutta kuvien kautta on mahdollista kurkistaa etukäteen mistä on kysymys.Kasvihuoneilmiö
Palomäentie 2, Nummi

Turun tien varrella Nummi-Pusulassa 
tunnin ajomatkan päästä Helsingistä ja Turusta

Avoinna ma-su klo 10-18
Huom! kesä-elokuussa ma-su klo 9-20
 Tavaratalon nettisivuille pääset tästä

Misorella

12 kommenttia :

 1. Tuttu paikka. Poiketaan välillä mökkireissulla siellä. Taisin itsekin viime kesänä kirjoitella paikasta. Se on kuin olisi Liisa ihmemaassa, kun sinne menee ja ihan joka kerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, joka kerta hämmästyn paikan ihmeellisyyttä. Tuntuu, että Kasvihuoneilmiössä menisi muutama tunti ihan heittämällä, jos pysähtyisi katsomaan kaikkea näkemäänsä. :)

   Poista
 2. Joo toi on ihan HUIKEE! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ihan käsittämätön paikka! Kysyessäni kuvauslupaa, minulle sanottiin, että en ole ensimmäinen bloggaaja ja tuskin viimeinenkään, joka laittaa kameran laulamaan paikan päällä. :D

   Poista
 3. Kasvihuoneilmiö on todella ilmiö. Mukaan sieltä on tarttunut niin niittihanskoja, maastohousuja kuin sisutushömppääkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valikoima on kieltämättä varsin monipuolinen. Varmasti löytyy jokaiselle jotakin! :D

   Poista
 4. Nummi-Pusulasta kotoisin olevana tuolla on käyty kerran jos toisenkin, tuolta löytää kyllä aivan kaikkea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, olet siis Nummi-Pusulasta kotoisin! :) Hauska paikka tuo Kasvihuoneilmiö. :D

   Poista
 5. Toi on NIIN hämärä mesta :D Mutta hauska. Siellä saisi tunteja kulumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan käsittämätön paikka! Seuraavaa kertaa odotellessa, sillä Kasvihuoneilmiöön täytyy palata taas uudelleen myöhemmin kesällä kristallijahdin merkeissä. :)

   Poista
 6. Oi tuolta lähtis vaikka mitä mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tuolla sais heittämällä menemään muutaman tunnin. :D Ihan pelottaa ajatuskin, mitä kaikkea sinä aikana tarttuisi mukaan! ;)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.