Täytetyt jauheliha-kvinoa paprikat

5. maaliskuuta 2015



Eilen illalla koulujuttuja ahertavaa opiskelijaa hemmoteltiin kotikeittiössä. Kanssa-asukki visioi vähän aika sitten, että joskus voisi tehdä täytettyjä paprikoita. Täyttöidea lähti kvinoasta, josta on tullut tämän talouden uusi suosikki.

Ei siis muuta kuin ainekset kaupassa ostoskoriin ja kokkailemaan. Tällaista hemmottelua tarvitsee jokainen aina silloin tällöin. Mikäli haluat tehdä ruoasta keveämmän version, voit jättää kookoskerman reseptistä pois. Lopputulos oli herkullinen ja hyvin täyttävä.

Neljän paprikan satsista riitti meille kahdelle kahdeksi illaksi. Lisukkeeksi riittää mainiosti vihersalaatti. Laitetaan resepti jakoon, sillä tämä on kiva ohje vaikka tulevaksi viikonlopuksi. Ainakin meillä tätä tehdään toiste!

Täytetyt jauheliha-kvinoa paprikat (4 kpl)
  
4 isoa paprikaa
4 salottisipulia
400 g naudan paistijauhelihaa
2 raastettua porkkanaa
Oliiviöljyä paistamiseen 
Suolaa, pippuria, rakuunaa ja kurkumaa
1,5 dl kookoskermaa
70 g tomaattipyreetä
Tarpeen mukaan Maizena-suurustetta
1 dl kvinoaa ja 2 dl vettä + ripaus suolaa 




Laita vesi kiehumaan kattilaan ja keitä kvinoat pakkauksen ohjeen mukaan. Laita samalla uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuutioi salottisipuli ja raasta porkkanat. Kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä ja lisää jauheliha paistumaan.

Lisää kypsän lihan sekaan mausteet, tomaattipyree ja kookoskerma. Suurusta tarpeen mukaan Maizenalla, sillä kastike ei saa olla liian löysää. Sillä aikaa, kun kastike hautuu, leikkaa paprikoilta hattu pois ja tyhjennä sisus.

Leikkaa myös niiden pohjasta pala pois, jotta ne pysyvät pystyssä. Mikäli joudut ottamaan pois reilumman palan, mahdollisen kolon voi paikata salaatinlehdellä.  Aseta paprikat leivinpaperin päälle uunipellille ja täyte ne jauheliha- ja kvinoakerroksilla.

Täyttäminen kannattaa aloittaa kvinoalla. Tällä kertaa paprikoihin tuli kaksi kerrosta kumpaakin täytettä. Lisää vielä kansi paprikoiden päälle ja laita ne uuniin keskitasolle 10-13 minuutiksi.

Misorella

2 kommenttia :

  1. Tästä tulee niin lapsuus mieleen, äiti teki tosi usein täytettyjä paprikoita ja niitä oli ravintolan listallakin. Itse olen tehnyt pari kertaa, taisi tulla lapsena yliannostus... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei taas koskaan tehty näitä. :D Täytyy siis ottaa aikuisena takaisin. ;)

      Poista