Doft - saippuaa rakkaudella

19. maaliskuuta 2015Viime sunnuntaina pääsin tekemään jotain rentouttavaa ja kaiken lisäksi vielä hauskaa! Olin tutustumassa Doftin työpajalla käsintehdyn saippuan valmistukseen. Doft on kahden serkuksen, Sonjan ja Veronikan, saippua- ja kosmetiikkapaja, jonka tuotteet valmistetaan luonnollisista kasviperäisistä raaka-aineista.

Työparin tarina alkaa 70-luvulta, jolloin serkukset asuivat samassa talossa ja leikkivät yhdessä leikkejään. Jo silloin kaksi tyttöä valmisti kurkkunaamioita leikin varjolla. Tästä innostuksesta ja yhdessä kuljetusta matkasta aikuisuuteen rakentui yhteinen unelma: Doft.

Työpajalla valmistuu Helsingin innoittamia saippuoita, joiden kauniit nimet ovat tunnelmallisia: Unelmia, Saaristo, Halaus, Ystävä, Bulevardi, Karuselli ja Rantakallio. Doft järjestää myös työpajoja, joissa valmistetaan saippuoiden lisäksi luonnonkosmetiikkaa kuten kasvonaamioita ja huulirasvoja.

Doft merkitsee serkuksille yhdessä tekemistä, kauneuden vaalimista, paikallisuutta ja itsenäisyyttä tehdä asiat omalla tavalla. Tekemisen riemu ja hauskuus tarttuu, sen sain todeta viime viikonlopun työpajavierailun yhteydessä. Sunnuntaina valmistimme Veronikan kanssa Ystävä-saippuoita.
Doftin työpajalla tehdään saippuaa kylmämenetelmällä. Ensin valmistetaan lipeäliuos. Kovat rasvat sulatetaan liedellä ja sula seos sekoitetaan juoksevien rasvojen kanssa. Kun rasvaseoksen lämpötila on sopiva, lisätään joukkoon tuoksut. Saippuoituminen alkaa, kun rasvaseos ja lipeäliuos yhdistetään keskenään. Kun saippuoituminen on selvästi käynnistynyt, lisätään värit ja mahdolliset muut aineet massan sekaan.
Valmis massa kaadetaan muotteihin ja annetaan kovettua. Vuorokauden kuluttua saippua leikataan halutun kokoisiksi paloiksi. Saippua saa kypsyä tämän jälkeen vielä yhden kuukauden ajan, jotta se saavuttaa iholle sopivan ph-arvon.

Ystävä-saippua muodostuu kahdesta saippuaosuudesta: keltaisesta ja valkoisesta. Vierailuni aikana valmistimme saippuan keltaisen kerroksen. Aurinkoisessa sitrussaippuassa tuoksuu sitruuna ja greippi ja sen sisältämät hippuset ovat kehäkukan terälehtiä. Valmiit saippuat saavat päällensä vielä kauniit käärepaperit, ennen kuin ne jatkavat matkaansa serkusten työpajasta.
Kiitos kivasta saippuanvalmistushetkestä Doftin Veronikalle! 

Doftin nettisivuihin voi tutustua tästä ja jälleenmyyjät löytyvät täältä.
Mikäli kiinnostuit työpajoista, lisäinfoa löydät täältä.

Misorella

2 kommenttia :

  1. Voi ei miten ihania niistä tuli!! Niin ja tosi kaunis blogi sinulla, tulen seuraamaan uudelleenkin! Jos haluat niin käy kurkkaamassa omaa blogiani, puuhiani saa alkaa seuraamaan ja kommentit piristävät. www.amandanunelmia.blogspot.fi :) Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saippuat ovat ihania myös käytössä! Kiitos sinulle, käyn kurkkaamassa blogisi. Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.