Kukkia vesilasissa

18. tammikuuta 2015Kun olin pieni, äidillä oli tapana pelastaa nuukahtaneesta kukkakimpusta vielä edustuskunnossa olevat yksilöt. Varret napsaistiin poikki ja kukat aseteltiin kauniisiin pikku vaaseihin tai kotoisiin juomalaseihin.

Jotkut opitut tavat muistuvat mieleen vielä aikuisuudessakin ja niistä syntyy kaikessa yksinkertaisuudessaan kauniita yksityiskohtia. Niin kävi nytkin, kun en raaskinut luopua näistä kahdesta kaunokaisesta.

Ruusut tuovat iloa meille kotiin vielä monta päivää. Tajusin samalla, että äitini opetti, kenties huomaamattaan, näkemään mahdollisuuksia arkisissa asioissa ja vaalimaan ympärillämme kauniita asioita, kuten terälehtiä vesilasissa.

Misorella

4 kommenttia :

 1. Kaunista. <3 Näin minäkin aina teen ja pelastan viimeiset yksittäiset kukat.Hyvinkin voisi kotiin ostaakin vain yhden kukan välillä, siitäkin olisi kovasti iloa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! <3 Joskus olen miettinyt, että olisi ihana laittaa useampi pieni lasiastia ikkunalaudalle ja jokaiseen yksi kukka. Harmi vaan, että en taida raaskia uutta kimppua pätkiä heti kättelyssä. :D

   Poista
 2. Kaunista. Minä teen samaa! Ne on niin kauniita. Voisikin ostaa kotiin kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimppu kukkia tuo kotiin tunnelmaa, raikkautta ja iloa. Joskus on kiva hemmotella itseään näinkin. Nim. Taidan itsekin napata mukaan yhden kimpun viikonloppua kohden. :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.