Vinkkejä joululahjojen paketointiin

17. joulukuuta 2014On aika tonttuilun! Se tarkoittaa sitä, että lahjat puetaan juhlavaatteisiin joulua varten. Silloin valitaan kauneimmat lahjakääröt, kurkistetaan askartelulaatikon aarteisiin, hankitaan pieniä puuttuvia täydennyksiä ja annetaan joulumielen viedä.

Tänä vuonna yhdestäkään paketista ei tule samanlaista, vaan lahjansaajien oloisia ja näköisiä. Vielä tontulla olisi tiedossa paketointihommia loppu viikoksi, mutta laitetaan ennen sitä jakoon muutama yksinkertainen vinkki millä joululahjat voi viimeisteillä kauniisti.

Osa hankkimistani lahjoista löytää tänä jouluna paikkansa paperipusseista, kultaisista kääreistä tai sydämin päällystetyistä paketeista. Juuttinarulla ja nauhoilla saa uutta ilmettä tavallisen lahjanarun sijaan, lisäksi nauhat voi kietaista paketin ympärille totutusta poiketen.

Viime vuodelta käyttämättä jääneistä korteista saa irti kivoja koristeita paketteja somistamaan. Tigerista hankitut vanerista tehdyt kultaiset tähtipakettikortit taas viimeistelevät kokonaisuuden ja niihin voi kirjoittaa tussilla jouluterveiset lahjojen saajille.
Omat lahjapaperivalintani ovat pelkistyneet vuosi vuodelta, vaikka sekaan eksyykin joka vuosi ainakin yksi hieman näyttävämpi käärepaperi. Askartelulaatikostani löytyy erilaisia pitsejä ja nauhoja, joista kietaisin pakettien ympärille suikaleet ja koristeita ikään kuin sineteiksi.

Kuka sanoo, että joululahjat eivät voisi olla myös asenteellisia? Joukkoon nimittäin eksyi myös yksi hieman rouheampi kultaisin pääkalloin koristeltu paketti, joka toivottavasti ilahduttaa saajaansa.
En muista koska olisin viimeksi tehnyt jotain näin kivaa kuin tämä joululahjojen paketoimisprojekti. Koska oma kärsivällisyyteni on kortilla, vaikka hauskasta puuhasta onkin kyse, olen jakanut paketoinnin useammalle illalle.

Silloin voi rauhassa näperrellä ja ideoida ilman sitä kuuluisaa joulustressiä. Kun katson jälkikäteen paketteja, näyttää kuin tuo poro juoksisi revontulien keskellä. Siinä se viipottaa ja vie kummitytölle jouluhalauksen. Miten teidän tonttuilunne? Onko teillä vielä edessä paketointiurakkaa tai odottavatko jotkin lahjakääröt vielä sisältöjään? Toivottavasti näistä vinkeistä on ideanpoikasta omaan tonttupajaanne.
Ihania jouluvalmisteluita sinullekin!

Misorella

2 kommenttia :

  1. No kyllä on nätit paketit! Tuollaisia on ihana varmasti antaa ja saada :D Mukavaa joulunaikaa sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa joulun aikaa sinullekin: lepoa, hyvää mieltä, herkuttelua ja yhdessä oloa! :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.