Marimekon kevät 2015

13. joulukuuta 2014Marimekko on minulle tuttu jo lapsuudesta asti. Muistoja on monia: raidalliset koulupenaalit, kukalliset meikkipussit, isokuosiset kodintekstiilit ja leikittelevät printit muutamissa käyttövaatteissa.

Kävin tällä viikolla tutustumassa Marimekon showroomilla mustavalkoisen yhdistelmällä, printeillä ja väreillä ilottelevaan kevätmallistoon. Tein koosteen omista suosikeistani, niistä vaatteista, jotka ovat sitä Marimekkoa, joka tuntuu omalta.

Erityisen ihastunut olen vaatteiden ja printtien nimeämisiin. Esimerkiksi tuo pinkki mekko on valmistettu Hula hula -kankaasta ja vaatteen nimi on Lainehtien, sinisävyinen jumpsuit on puolestaan tehty Kangastus-kankaasta ja se kantaa nimeä Hohdokas. Kevään mallisto kuvaakin mielenmaisemia: meren aaltoja, tyrskyjä, pyörteitä, tropiikin viidakoita ja kukkakeitaita kaupungissa.

Sympaattinen oli myös retro valokyltti, joka koristaa showroomin lattianrajaa. Marimekko-printtikassin takaa kurkisteleva pallokuosi on mielestäni kaikessa yksinkertaisuudessaan kaunis. Printti on nimeltään Tyrsky ja lyhythihaisen mekon nimi on Tirsk ja pidempihihaisen Kuplahdus. 

Jotenkin kummasti keltainen väri veti taas puoleensa, tällä kertaa se puhutteli huivin muodossa. Kevään malliston mielenmaisemia värittävät sininen taivas, viileä hiekka ja aurinkoinen keltainen. Suosikkimekokseni nousi tuo alla oikeanpuoleisessa kuvassa näkyvä hihaton mustavalkoinen raitamekko, joka kantaa nimiä Rafa. 

Kevään ja myös tulevan kesän 2015 mallistossa on kiinnitetty erityistä huomiota siihen, että sen osaset sopivat keskenään yhteen, Marimekon vaatteillahan on useita suunnittelijoita samoin kuin jokaisen printin takaa löytyy oma suunnittelijanimi.


Vierailusta showroomilla jäi hyvä tunnelma ja kuten monet muut kevätkesän mallistot, tämäkin vei ajatukset lämpöön ja valoisiin päiviin. Sininen oli lempivärini lapsena, sitä löytyi niin omasta huoneesta kuin vaatetuksesta, jopa niin paljon, että väri kohtasi kantajaltaan täydellisen kyllästymisen.

Tällä hetkellä vaatekaapistani ei taida löytyä kuin yksi sininen mekko ja toppi, mutta on sinne viimeaikoina eksynyt hieman petroolin sävyjä. Huomaan, että lähes koko aikuisiän alitajuinen boikotti väriä kohtaan kääntää suuntaansa. Jostain syystä sininen kiehtoo taas ja Kustaa Saksen suunnittelemat tropiikin sademetsistä innostuksensa saaneet sinipohjaiset Kangastus- ja Boordi-printit puhuttelivat minua yllätyksekseni hyvin paljon.

Niin se mieli voi muuttua, mutta vaihtelevia ovat myös Suomen suven sääolosuhteet. Marimekon kevään ja kesän mallistojen kuviomaailma tuo luonnon elementtejä urbaaniin elämään ja kuvastaa vapauden ja jännityksen tunnetta, jonka voi kokea pelottomana luonnonvoimien armoilla. Sellainen on Marimekon kevätkesämallisto, täynnä kiehtovia printtejä, jotka elävät ajassa.
Lookbook-kuvat, joissa vaalea malli: Marimekko
Kuvat Marimekon showroomilta: bloggaajan 

Puhutteliko sinua jokin printti kevään mallistosta?

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.