Jouluiset raakapallot

21. joulukuuta 2014



Vielä pitäisi jaksaa ahertaa pari (työ)päivää ennen jouluun rauhoittumista. Näissä ajatuksissa valmistin raakapalloja välipalamotivaattoreiksi pitämään yllä jouluista mieltä ja herättelemään makuaisteja.

Makeat herkut sopivat myös korvaamaan konvehtilahjoja, sillä niitä voi viedä joulun alla viemisinä kylään. Välipalaksi riittää 3-4 raakapalloa kerralla, sillä ne ovat erittäin ravintorikkaita. 

Jouluiset raakapallot

1 dl mantelirouhetta
1 dl kivettömiä kuivattuja luomutaateleita
1 dl kuivattuja ja sokeroimattomia karpaloita
1-2 rkl raaka kaakaojauhetta
1 rkl kookosnektaria
Koristeluun kookoshiutaleita




Liota mantelirouhetta pari tuntia vedessä ennen raakapallojen valmistusta ja kaada sitten vesi pois. Hienonna kaikki ainekset sauvasekoittimella tahnaksi ja muotoile siitä palloja (n. 2 cm halkaisijaltaan).

Riittää, jos raakakaakaojauhetta lisää yhden ruokalusikan, mutta koska tässä taloudessa asuu kaksi herkkupersettä, mentiin kahdella ruokalusikallisella. :D Sain kesällä testiin* pullollisen Big Tree Farmsin kookosnektaria ja muistin sen olemassaolon suunnitellessani tätä reseptiä.

Nektari sopii hyvin taikinan sekaan, sillä se antaa makua herkuille. Kookosnektarin voi toki halutessaan jättää kokonaan pois tai sen voi korvata hunajalla. Pyöritä valmiit pallot kookoshiutaleissa, jolloin niistä tulee myös kauniin näköisiä ja kookoksen maku korostuu. Säilytä välipalaherkkuja jääkaapissa.




Herkullista joulun odotusta!

*Kookosnektari saatu blogin kautta testiin Sugar Helsingiltä.

Misorella

2 kommenttia :

  1. Oi kiva idea! Ensi joululle tai vaikka tammikuulle :D Nyt ei kyllä ole mahdollista ilman stressiä ja sitä olen tänä vuonna onnistunut välttämään aika hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä käy hyvin välipalaksi koska vaan. Kokeile ihmeessä! :) Hyvää joulua sinulle! <3

      Poista