Aamupalalla - Hyvää huomenta

25. marraskuuta 2014Tiistaiaamu alkoi poikkeuksellisen ihanasti, sillä sain istua aamupalalle valmiiksi katettuun pöytään. Maistelin Kulinaarisessa Instituutissa aamiaisen merkeissä raakaruokaherkkuja Karita Tykän uudesta Hyvää huomenta -raakaruokakirjasta.

Sarjassaan toinen kirja kulkee Karitan ensimmäisen, Raakaa ja makeaa -kirjan, jalanjäljissä tarjoten lukijalle tälle kertaa hyvää suolaisen nälkään. Kirjailija itse toi läsnäolollaan ja kertomuksillaan tilaisuuteen iloista mieltä, positiivista energiaa ja koko nainen tuntui säteilevän hyvinvointia.
Testasimme aamupalalla hedelmien, marjojen, kahvin ja samppanjan ohella anchochilirouheella ja paprikajauheella maustettua manteli-cashewtuorejuustoa, rapeita kräkkereitä, viikuna-omenahilloa, avokadocarpacciota ja raakakakkua.

Avokadolisuketta en itse päässyt maistamaan soijaa sisältävän kastikkeen takia, mutta muissa herkuissa oli kyllä maut erittäin kohdillaan ja täyteläisiä. Makea, mutta terveellinen, viikuna-omenahillo oli yksi suosikeistani, luulen, että sitä tehdään meidän keittiössä aika pian.

Kotiin viemisenä jokainen sai oman Hyvää huomenta -kirjan* ja olen ihastellut sitä kotona vesikielellä. Kirjasta löytyy kaikkiaan 93 raakaruokareseptiä, joista on iloa niin aamiais-, välipala- kuin brunssihetkiin. Kiva juttu on sekin, että omasta kirjastani löytyy Karitan omistuskirjoitus.
Täytyy sanoa, että raakaruokakirja on erittäin hienosti taitettu ja sen kuvitus on tunnelmallinen ja hyvin kaunis. Kirjaa tekee mieli selailla uudelleen ja uudelleen. Kirjasta löytyy reseptejä erilaisiin maitoihin, voihin, hilloihin, kräkkereihin, juustoihin, puuroihin, mysleihin, aamu- ja smoothiejuomiin, mehuihin, viljattomiin kasvispastoihin, salaatteihin, raakakakkuihin ja pikkumakeisiin.

Ensimmäiset selailukierrokset jämähdin täysin kuviin ja söin silmilläni, vasta sen jälkeen pääsin reseptien kiehtovaan maailmaan asti. Kirja viettelee ja houkuttaa minua yhä enemmän raakaruoan pariin. Koen, että se on asia johon haluaisin tutustua laajemmin ja oppia lisää. Karita totesi esitellessään kirjaansa, että "Ruoka voi antaa tai viedä energiaa.". Siinä yksi hyvä syy lisää tutustua raakaruokiin ja niiden terveysvaikutuksiin.
Karita Tykän Hyvää huomenta - raakaruokaa ihaniin hetkiin -kirja saatu blogin kautta.

Misorella

2 kommenttia :

  1. Kyllä valmis pöytä on aina valmis pöytä! Herkulliselta näyttää, en tiedä onko minulla moiseen aamulla aikaa koska nukkuminen menee monen asian ohi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi aamuhetkistä voi tehdä myös kivoja myös sillä, että valmistaa etukäteen syömisiä, jotka säilyvät pidempään. En minäkään jaksa tehdä arkiaamuina isoja kokkailuja, mieluummin nukun pidempään. ;) Tuossa raakaruokakirjassa onkin ihanaa juuri se, että sieltä löytyy ohjeita niin kiireisiin arkiaamuihin kuin niihin hetkiin jolloin on aikaa panostaa. :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.