Tomaattikeittoa syysillan lohduksi

27. lokakuuta 2014



Syysillan samettisen pehmeä tomaattikeitto

Purkki kaltattuja tomaatteja tomaattimehussa (2550g)
Keskikokoinen sipuli
4 valkosipulinkynttä
Oliiviöljyä
Purkki maustamatonta ruokakermaa
Makeudeksi: hunajaa oman maun mukaan
Mausteeksi: jauhettua muskottipähkinää, basilikaa, timjamia ja ruususuolaa
Tarjoiluun: Crème fraîchea ja hunajaa




Soseuta tomaatit blenderissä, jos haluat samettisen sileää keittoa. Muussa tapauksessa kaada ne liemineen suoraan kattilaan. Kuullota sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet pannulla oliiviöljyssä. Lisää sipuliseos tomaattiliemeen ja keitä 10-15 minuuttia keskilämmöllä.

Mikäli jätit kaltatut tomaatit kokonaisiksi, niitä voi hajottaa keittovaiheessa kauhalla pienemmiksi. Lisää lopuksi hunaja, mausteet ja ruokakerma ja anna keiton hautua kuumaksi. Tarjoile Crème fraîchen ja hunajan kera.

Vinkkinä: käyttämääni tomaattisäilykettä löytää ravintola Trattoria Sognosta, Helsingin Töölöstä.

Lisäksi kannattaa varmistaa, että blenderin kansi on kunnolla kiinni,
muuten voi keittiössä olla hetkellisen sotkun jälkeen hyvin siistiä...

Misorella

2 kommenttia :

  1. Oi herkullisen näköistä! Tomattikeiton laitto on ollut aikomislistalla pitkään, mutta nythän sain tästä reseptin kätevästi. :)
    Indiedaysin inspiration päivässä oli hauskaa. Sinäkin jäit mieleeni. Näytit ihanalta kuvaussessiossa tuulessa. Kuvistakin tuli näköjään hienoja! Ensi kerralla ehditään juttusille, eikö vaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Koen, että keitot kuuluvat syksyyn olennaisesti: keittiö täyttyy hyvistä tuoksuista ja keitto lämmittää mukavasti. Meillä oli käytössä lauantaina varsinainen luonnon tuulikone. :D Aika kylmää kyytiä, mutta kannatti. Ensi kerralla tulen ehdottomasti juttusille! :)

      Poista