Raakasuklaan valmistusta kotona

23. lokakuuta 2014Olen ihastunut kuluneen vuoden aikana raakasuklaaseen ja halunnut jo pitkään kokeilla sen valmistusta omassa keittiössä. Tämä ajatus mielessä ostin I love me -messuilta Foodin raakasuklaan valmistuspaketin. Pussista löytyy kaikki tarvittava konvehtien valmistamiseen: suklaamuotit, pussi palmusokeroitua kaakaomassaa ja kuivattuja mustikoita, karpaloita ja mulperi-marjarouhetta.
Mukana tulee selkeä kuvallinen ohje, jota on helppo seurata. Kannattaa varata kaikki tarvittavat työvälineet valmiiksi ennen aloitusta, niin työvaiheet menevät helposti sarjatyönä. Ensiksi pilkoimme palmusokeroidun kaakaomassan pienemmäksi (me, sillä massa oli aika kovaa).

Seuraavaksi kiehautin hellalla vettä kattilassa ja sulatin pilkotun suklaamassan vesihauteessa. Ripottelin marjoja muottien pohjalle ja kanssa-asukki annosteli niiden päälle sulaa suklaamassaa. Koristelun jälkeen laitoin vuoat pakkaseen jähmettymään.
Tämä oli mielestäni aloitteleville raakasuklaakokeille varsin hyvä starttipaketti, valmistus vaati hieman aikaa, mutta oli lopulta aika helppoa. Vaikeinta oli malttaa odottaa, että suklaat ovat jähmettyneet tarpeeksi kylmässä.

Mikä parasta, nämä ovat superfoodia parhaimmillaan tai ainakin herkuimmillaan! Ihan halpaa touhua raakasuklaan valmistus ei kuitenkaan ole, paketti maksaa 24,95 €, mutta siitä oli onnekseni hyvä messutarjous.

Sen verran koukuttavaa tämä kuitenkin oli, että saattaa olla, että raakasuklaan valmistusraaka-aineita tulee hankittua yksittäin. Silloin kertavalmistuksen hinta ei ole myöskään niin kova, koska aineksista riittää useammalle kerralle.
Ei varmasti jää epäselväksi, kun katsoo tämän suklaanvalmistajan ilmettä, kuinka hyvää raakasuklaa oli. Kokeilu innosti myös miettimään mitä kaikkea muuta ihanaa massaan voisi sekoittaa aina marjajauheista, kanelista ja chilistä erilaisiin pähkinöihin.

Perusraaka-aineiden lisäksi vain mielikuvitus on rajana, joten makuja voi varioida oman kekseliäisyyden mukaan. Luulen, että rohkeus palkitaan, jos uskaltautuu kokeilemaan jänniäkin makuyhdistelmiä. Kiehtovaa ja mukanaan vievää! Kokeile, jos uskallat! Hih! Paluuta ei välttämättä ole, pahoin pelkään!

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.