Syksyn väriloistoa

29. syyskuuta 2014Sellaiset päivät muistaa pitkään, jolloin on halattu paljon, ihasteltu syksyn lehtiä, naurettu, ruokittu sorsia ja istuttu kahvilassa jäätelön äärellä. Ne ovat omanlaisia muistoja kullekin kokijalle iästä riippuen, mutta niitä yhdistää varmasti kauan kaivattujen jälleennäkeminen ja jakamisen ilo.
Tällaisia päiviä toivoisi hektistä arkea maustamaan useamminkin. Kummitätiä nauratti, kun pieni tyylipoliisi tarkasteli heti alkuun allekirjoittaneen kynsilakkaukset ja antoi hyväksyvän kommentin Lahti vierailulle valitusta kaulahuivista. Ikimuistoinen oli myös ilme kummitytön kasvoilla, kun lahjarasiasta löytyi ikioma kynsilakka. Pienestä se lähtee, nimittäin se tyylin metsästys.

Illan tullen kuvia katsellessani totesin miten väriloisto tekee syksystä jotenkin asteen verran hienompaa. Puiden pukeutuminen värikkäisiin syystakkeihin piristää luonnon kauneuden lisäksi katsojan mieltä ja saa samalla arvostamaan talveen valmistautuvan luonnon monipuolisuutta.

Se on vivahteikas sävyilotulitus vastapainona kylmälle tuulelle, sadepisaroille, harmaalle säälle ja pimeille illoille. Aamupäivällä niistä ei onneksi ollut tietoa, kun meitä hellittiin auringonsäteillä. Jotenkin se teki luonnon värityskirjasta vielä asteen verran komeamman.

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.