Tacoja ja syksyn merkkejä mökillä

24. elokuuta 2014Lauantai-iltana maisemat vaihtuivat kaupungin kaduista peltonäkymiin, kun vietimme serkun kanssa tyttöjeniltaa mökillä. Maailmanparannuksen ohessa herkuteltiin, kuinkas muuten. Kestosuosikkini tacot, saivat täytteeksi raikkaita makuja kasviksista ja yrteistä.
Kanatäytteiset tacot
200 g kevyt broilerin fileekuutioita (Korpela), mausteeksi rosmariinia, korianteria, suolaa, pippuria
150 g crème fraîchea
2 avokadoa muussattuna haarukalla, mausteeksi suolaa, pippuria, sitruunamehua
Salaattia silputtuna
Rasiallinen puolitettuja kirsikkatomaatteja
Salsakastiketta
Tuoretta korianteria
Parmesaanilastuja
Paketti tacoja

Tacot ovat ihanan helppoa ja leikkisää ruokaa (nim. sotkematta ei onnistu syömään koko ateriaa). Itselleni uusi, maistuva, tuttavuus, broilerin fileekuutiopalat, saivat pannulla paistuessaan seurakseen rosmariinia ja korianteria. Avokadonkin makua täydennettiin mausteilla.

Tuoreet yrtit saivat aikaan taas sen, että haaveilen yhä enemmän omasta yrttipuutarhasta, josta voisi napata makuvivahteita sekä ruoanlaiton yhteydessä että annosten koristeeksi. Tacojen lämmitessä uunissa mietin, että tässä ruoassa parasta on, että jokainen voi koota jokaisesta annospalasta juuri sellaisen combon kuin haluaa. Lisäksi täytevaihtoehtoja voi varioida loputtomiin, tuntuu, että tacoihin ei voi kyllästyä. 

Mökillä oli nähtävissä myös syksyn ensimmäiset merkit, elokuun pimenevät illat, omenien tuoksu, punakat pihlajanmarjat, koleus, tuikkujen liekkien leikki, jalkoja lämmittävät villasukat, kesäisen valkoviinin vaihtuminen punaiseen, ilman kirpakka tuoksu, syyskukat ja uuden ajanjakson alun tuntu. Tästä on hyvä suunnata kohti alkavan viikon haasteita!

Misorella

2 kommenttia :

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.