Herkutellen Tallinnassa

26. elokuuta 2014Palattaanpa vielä hetkeksi Tallinnaan, sillä lupailin edellisessä matkapostauksessa vinkata kivoista ravintoiloista Vanhassa kaupungissa. En tiedä johtuuko kaupungin hyvästä tarjonnasta vai kävikö meillä vain hyvä tuuri, mutta olimme varsin tyytyväisiä kaikkiin ravintoloihin, jossa aterioimme.

Tallinnan hintataso oli ihan muuta, mihin olimme tottuneet Helsingissä. Sen ansiosta herkuttelimme oikein kunnolla, nautimme kiireettömästä menosta, maistuvasta viinistä ja hyvästä ruoasta. Seuraavassa kurkistetaan kolmeen hieman eri hintatasoiseen ravintolaan, joissa myös tunnelma oli omanlaisensa jokaisessa.


Lautarii Moldova
Uus tn. 25, Vanha kaupunki

Ensimmäinen ruokapaikkamme saavuttuamme Tallinnaan oli hieman sivummalla Vanhan kaupungin sykkeestä sijaitseva Lautarii Moldova. Ravintola tarjoili maistuvaa ruokaa nälkäisille matkaajille. Alku- ja pääruoka ruokajuomineen maksoivat yhteensä reilu 30 €.

Hintataso ravintoloiden välillä sekä yksittäisten menujen sisällä liikkuukin laajalla hintahaitarilla. Tämä takaa sen, että monesta ruokapaikasta löytyy runsaasti sekä edullisia alle femman annoksia että hienompiakin ateriakokonaisuuksia. Esimerkkinä kallein ruoka tässä ravintolassa oli 18,50 €, joten hintalaatusuhde oli varsin kohdillaan.
Erityisesti täytyy mainita, että omalle lautaseltani pääruokana nautittu ankka oli erinomaista, paistokypsyys oli täydellinen. Terassin varjojen suojissa sai nauttia kesästä sateesta huolimatta ja suunnitella minne suunnata matkapäivien aikana. Lisätunnelmaa toivat kauniit hevoskärryt, joita kulki useampi ohi levähdyspaikastamme. Täällä suhtauduttiin lisäksi hyvin menun erityistoiveisiin, kun varmistelin mm. aterioiden soijattomuutta.
Ravintola Vennad
Vene 6, Tallinnan Vanha kaupunki

Tunnelmallisessa Vanhassa kaupungissa 1400-luvun rakennuksesta löytyvä ravintola Vennad vei hieman fiinimmälle makumatkalle. Kahden hengen pihviateria viineineen ja jälkiruokineen kustansi yhteensä vähän yli kuutisen kymppiä. Pihvi oli parasta mitä kumpikaan oli maistanut ja jälkiruoat saivat hännät heilumaan.
Ruoka-aineallergioista tai ruokavaliosta johtuviin muutoksiin suhtauduttiin asiantuntevasti ja sain lisäksi jälkiruoaksi erikoistilauksesta mansikkapirtelön. Elokuisena iltana pimenevän korttelin valot loistivat ikkunasta ja sisällä oli yhtä lämminhenkinen tunnelma. Palvelu oli Vennad:issa ensiluokkaista ja ruoka ehdottomasti reissun kohokohta herkuttelun osalta. Mainittakoon, että makuelämyksistä huolimatta, ravintolan menun kallein ateria oli 20 €.


Frank
Sauna tn. 2, Vanha Kaupunki

Puolivahingossa löytynyt onnenkantamoinen Frank tarjoili todella edullisia ruoka-annoksia, jotka olivat tuunattu maistuviksi hyvillä maustekastikkeilla ja maustella. Kanasalaattini oli kirpeänmakean soosin ja homejuuston ansiosta erityisen herkullista. Täällä aterioinnista selvisi ruokajuomineen parilla kympillä. Ruokalistan kallein ateria maksoi nimittäin vain 9 €.

Annosten esille laitosta ja ranskalaisten tarjoiluratkaisusta tuli hyvä mieli. Myös täällä suhtauduttiin hienosti muutoksiin annosten suhteen. Sivukadun helmessä hienoa oli myös sisustus ja tämä baariravintola sopii hyvin myös illanviettoon. Oli kiva huomata, että täällä viihtyivät erityisesti paikalliset asukkaat.
Suosittelen lämpimästi kaikkia kolmea yllä olevaa ravintolaa Tallinnan matkaajille. Näiden lisäksi Vanha kaupunki tarjoaa parastaan kymmenien muiden ruokapaikkojen muodossa ja jokainen löytää varmasti omat suosikkinsa laajasta tarjonnasta.

Itse suosittelisin välttämään isoimpia pääkatujen turistirysiä, joissa tunnelman tavoittelu menee joskus jopa teatterin puolelle ja hintalaatusuhde eivät aina kohtaa toisiaan. Lisäksi viehättäviä kahviloita löytyy joka kadunkulmasta ja hyvää kahvia pääsee siemailemaan matkan aikana useampaan kertaan. Hyvä niin, sillä olemme varsinaisia kahvikissoja molemmat. Toivottavasti näistä vinkeistä on iloa niille, joilla on suunnitteilla matka meren yli, me nautimme ainakin joka suupalasta.Misorella

2 kommenttia :

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.