Elokuinen Tallinna

20. elokuuta 2014Kaikki hyvä päättyy aikanaan, niin on myös loman laita. Viimeiset päivät viikon irtiotosta vietettiin Tallinnassa nauttien kiireettömyydestä, fiilistelystä ja hyvästä ruoasta. Sää vaihteli reissumme aikana kaatosateesta auringonpaisteeseen ja viileästä kuumuuteen.

Muutos saattoi tapahtua sillä aikaa, kun istuimme kahvilassa tai piipahdimme sisätiloihin hetkeksi. Onneksi Tallinnan vanhakaupunki on niin lumoava, että edes mielipuolinen ilmanalojen vaihtelu, ei vienyt iloa siihen tutustumiselta.
Matkalle on ihana lähteä niin, että saa rauhassa kierrellä ja katsella ilman aikatauluja. Jotta tämä olisi onnistunut, päätimme yöpyä Tallinnassa yön yli. TallinkSiljan paatit, kun kulkevat kätevästi useamman kerran päivässä ja saapumis- ja lähtöajan pystyy valitsemaan omien mieltymysten mukaan matkaa varatessa.

Me lähdimme maanantaiaamuna ja palailimme Helsinkiin vasta tiistai-iltana. Majoitumme sataman ja Vanhankaupungin lähellä olevaan edulliseen, mutta siistiin Tallink Express -hotelliin. Halusimme panostaa erityisesti hyvään ruokaan ja kokemuksiin matkan aikana sen sijaan, että maksaisimme kalliista hotellihuoneesta.
Kahden päivän aikana kerkisi seikkailla kaupungin katuja useampaan kertaan ja käveltyä tuli monta kilometriä ihan huomaamatta. Vierailimme myös Lentosatamassa (Viron merimuseossa), jossa kaikista jännintä oli laskeutua portaat tutkimusretkelle valtavaan sukellusveneeseen.

Toinen suosikkini oli tänä vuonna 100 vuotta täyttävä jäänmurtaja Suur Tõll. Laiva oli hieno ja sinne astuessaan pääsi aikamatkalle alkuperäisasuun palautettujen tilojen ja sisustuksen myötä.
Tunnelma vanhassakaupungissa on maaginen, aika tuntuu pysähtyvän, vaikka kadut ovat täynnä elämää. Kanelissa ja sokerissa paahdetut mantelit ovat jokaisen vierailun must have -juttu, joten niiltä ei voinut välttyä tälläkään kertaa.

Värikkäät vanhat rakennukset, mukulakivikadut ja muurit luovat sellaista tunnelmaa, joka antavat puitteet arjen seikkailuille. Joka puolella on jotakin valokuvattavaa, mielenkiintoista, kaunista tai luokseen kutsuvaa. Kuljimme hyvin paljon tunnelman viemänä ja se sopi loistavasti meille matkasuunnitelmaksi.
Vanhakaupunki on myös herkuttelijoiden paratiisi. Kahviloita ja ravintoloita löytyy jokaiseen makuun, mutta jotkut aarteet sijaitsevat vähän syrjäisemmillä sivukaduilla. Koska matkastamme kehkeytyi varsinainen ruokasinfonia, ajattelin, että voisin tehdä oman postauksen ravintoloista, jotka olivat meistä viihtyisiä ja tarjosivat suussa sulavia makuhetkiä. Näissä mietteissä alkaa arki, mutta näitä kuvia katsoessa, tuntuu, että olisi ollut vähän pidempääkin poissa. Sellainen on Tallinna, se lumoaa ja vie mennessään.Misorella

2 kommenttia :

  1. Kiva, kun postasit Tallinnasta. Tallinna on ihana kaupunki. Käyn siellä kerran vuodessa ja olen sen viikon - täältä kun ei niin vaan lähdetä etelään päin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kivalta, on mukava olla reissussa ajan kanssa. :) Hyvää viikonloppua!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.