Superviljat - yli 100 herkkureseptiä kotona testattavaksi

27. kesäkuuta 2014



Sain* keväällä Chrissy Freerin Superviljat -keittokirjan, joka tuli kuin tilauksesta aloittaessani elämän ilman kotimaisia viljoja. Kirjasta löytyy yli 100 herkullista reseptiä kauniiden kuvien saattelemana kvinoasta, amarantista, tattarista, tummasta riisistä, chia-siemenistä, hirssistä, kaurasta, kamut-vehnästä, speltistä, ohrasta, emmer- ja freekeh-vehnästä.

Neljäkymmentä teoksen ohjeista on myös gluteenittomia. Ohjeiden lisäksi kansien väliin on koottu mm. selkeä tietopaketti raaka-aineista, vinkkejä miten superviljoja voi käyttää ruoanlaitossa ja miten kutakin niistä kuuluu keittää. Ideoita sivuilta löytyy niin makeisiin kuin suolaisiin herkkuihin, aina aamupalahetkistä ikimuistoisiin illallisiin.




Ihan kaikki näistä viljoista eivät kuulu omaan ruokavaliooni, mutta olen fiilistellyt kaikkia ohjeita useaan otteeseen. Esittelenkin teille kuvien kautta omat suosikkini resepteistä, yhden kustakin kirjanluvusta. Ilokseni sain myös luvan jakaa yhden Freerin leivonnaisohjeen myös teille. Eiköhän siis lähdetä makumatkalla, ainakin minulla herahtaa vesi kielelle näistä herkuista.




Resepti, jonka haluan jakaa teidän kanssanne on kirpeän makea kahvin kaveri.

Passionhedelmä-kookoskakkuset (gluteeniton ohje)

240 g tomusokeria, lisäksi vähän verhoiluun
1,25 dl amaranttijauhoja
1/2 tl (gluteenitonta) leivinjauhetta
100 g mantelijauhetta
50 g kuivattuja kookoshiutaleita
6 munanvalkuaista hieman vatkattuna
120 g suolatonta voita, sulatettuna ja jäähdytettynä
1 tl hienoksi raastettua limetinkuorta
70 g (3 kpl) passionhedelmän hedelmälihaa




1 Kuumenna uuni 180 asteeseen. 
Vuoraa 12-reikäinen muffinivuoka paperisilla kakkuvuokasilla.

2 Siivilöi tomusokeri, amaranttijauhot ja leivinjauhe yhteen suuressa kulhossa. 
Sekoita mantelijauhe ja kookos joukkoon. 

3 Lisää munanvalkuaiset, voi, limetinkuori ja passionhedelmän liha seokseen ja sekoita. 
Jaa taikina paperivuokiin.

4. Paista uunissa 20 minuuttia, tai kunnes kakkuset ovat kullanvärisiä ja kypsiä (kakkuun upotettuun tikkuun tulisi jäädä muutaman kostea muru). Nosta vuoka uunista ja siirrä jäähtymään 5 minuutiksi ja nosta kakut ritilän päälle jäähtymään. Sirota pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.




*Superviljat -kirja saatu blogin kautta Sugarilta.

Misorella

2 kommenttia :

  1. Toi kirja on ihana! Sieltä saa niin paljon ihania ideoita, namnamnam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! :) Oon syönyt kirjaa silmilläni viikottain sen jälkeen, kun sain sen. Useampi resepti odottaa toteutustaan. <3

      Poista