Kolme päivää puolikkaaseen

4. kesäkuuta 2014Niinhän siinä nyt sitten kävi, vastahankaisesta alusta huolimatta, että lenkkipolkujen vetovoima on vetänyt tätä naista puoleensa sopivassa määrin kevään mittaan. Olen juossut vuorotellen vauhtia kehittäviä reippaita 5 km lenkkejä, tehnyt vauhtileikittelytreenejä ja kestävyysvauhdilla edettyjä vähän pidempiä lenkkejä. Ohessa on noussut kunto, kestävyys, hapenottokyky ja jalat ovat tottuneet taas menoon juoksukengissä. 

Viime viikonloppuna tein 15 km testilenkin aikaan 1 h 46 min, jonka perusteella lähden seuraamaan kilometrikylttejä Helsinki Half Marathonin reitille. Samaan ei vajaan kolmen kuukauden löyhempitahtisella treenillä päästä, kuin viime syksynä. Maaliintuloaika tulee tuskin päätä huimaamaan, pääasia on kuitenkin, että maaliin päästään. 

Juoksutapahtumaan liittyy niin monta liikkuvaa tekijää, että se ei kisaajaan tasoa katso, jos asiat menevät syystä tai toisesta pieleen (tankkaus, nesteytys, tapaturmat, liian kova vauhti jne.) Tällä kertaa ei kisatakaan aikaa vastaan, vaan otetaan rauhallisesti ja nautitaan juoksutapahtuman tunnelmasta. 

Vasta sitten, kun koko kesän treenit ovat takana, uskaltaa ajatella asettavansa jopa niitä aikatavoitteita syksyn puolikkaalle. Kuluvalla viikolla valmistaudutaan lauantain koitokseen juoksemalla pari lyhyttä lenkkiä ja tankkaamalla hiilareita ja nesteitä. Perjantai tuo tullessaan viimeisen silauksen, kun haen osallistujapaketin HHM-Exposta Narikkatorilta. 

Silloin ollaan jo lähempänä starttiviivaa kuin nyt 3 päivää ennen h-hetkeä. Fiilis on nyt hyvä ja innokkaan odottava, mutta veikkaa, että silloin voi jo vähän kihelmöidä mahanpohjassa, hyvällä tavalla. Katsotaan miten juoksukenkien siivet lennättävät tulevana viikonloppuna, pitäkäähän peukkuja! :)
 
Misorella

2 kommenttia :

 1. Huippu nainen kun sparrasit itsesi juoksukuntoon noin lyhyellä ajalla. Kaduttaa nyt, kun en itse laiskuuttani viitsinyt 😊. Mutta syyskuussa startataan sitten yhdessä!!!
  Nyt lauantaina elän hengessä (samalla kun siemailen jotain margaritaa Tallinnan terasseilla 😉) ja tsemppaan juoksuasi! 👍👍👍
  -Serkku-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on kesää jäljellä! ;) Syyskuuhun sitten tsempataan toinen toisiamme. Kivaa viikonloppureissua koko osanottajakaartille! Pitäkää hauskaa! :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.