3 Kaverin Jäätelö ja aattotunnelmia

21. kesäkuuta 2014Vaikka lämpötilat eivät hellelukemiin yltäneetkään, keskikesän aattona sai nauttia auringon säteistä merituulen tuivertaessa hiuksia. Mielestäni kesään kuuluu oleellisesti jäätelö, seurakseen se kaipaa joskus kupillisen tummapaahtoista, joskus lämpimiä valonsäteitä, toisinaan hiekkaan upotetut varpaat tai kaupungin torivilinän.

Yksi vaihtoehto on myös kerääntyä mökkipöydän äärelle, josta voi korkata kolmesta eri purkista annoksen jäätelörakkautta. Itselleni, suurelle jädefanille, uusi tuttavuus, 3 Kaverin Jäätelö oli ihana juhannuslöytö. Kyseessä on pieni helsinkiläinen jäätelötehdas, jonka kylmänmakeat herkkuyhdistelmät ovat Heikin, Ilkan ja Saulin käsialaa.
3 Kaverin Jäätelön tuotteet valmistetaan pienissä erissä puhtaista ja raikkaista lähellä tuotetuista raaka-aineista. Nopeimmillaan matka valmistusprosessista ostajan herkuteltavaksi voi kestää vain muutaman tunnin verran. Suussa sulavissa herkuissa käytetty maito ja kerma tulevat kotimaisilta tiloilta ja marjat puolestaan on poimittu omanmaan metsistä tai marjatiloilta. Vuodesta 2012 alkaen käsityönä valmistetut jäätelöt tehdään samoin kuin kotioloissakin. Maito, kerma, sokeri, kananmunat ja muut raaka-aineet sekoitetaan keskenään, lämmitetään, jäähdytetään ja vatkataan valmiiksi jädeksi. Purkituksen ja pakastuksen yhteydessä tuotteisiin ei lisätä erikseen ilmaa, jonka ansiosta purkit ovat täynnä tiiviisti pakattua nautintoa.
Mikäli sinulla on tänään jäätelöpäivä, kokeile jotakin uutta, voit yllättyä ja maustaa kesääsi asteen verran makeammaksi. Meidän suvijuhlaamme kuului myös kokko, paahdetut vaahtokarkit ja makkaroiden grillaus tikunnenästä.
Kaikilla on omat juhannusperinteensä, mutta tulenleikki on usein kaikkia yhdistävä tekijä. Se kerää monet aatonviettäjät koolle, luo muistoja samalla, kun lämpöinen valo piirtää varjoja sinisen tummuvassa yöttömässä yössä. Kotimainen käsityönä valmistettu jäätelö ansaitsee ehdottomasti arvoisensa paikan tässä joukossa, yhtenä elementtinä, joka luo juuri oikeanlaista tunnelmaa.

P.S. Intensiiviset makuyhdistelmät ja lähimmän myyntipisteesi löydät täältä.

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.