Hyvän olon vapaapäivä

7. toukokuuta 2014Pitkän työpäivän päätteeksi valtatie vei eilen pitkästä aikaa kotikaupunkia kohti. Perillä odotti iltapala, josta tuli lämmin tunne rinta-alaan. Äiti oli odottanut tuhlaajatytärtä kotiin käymään, oli tainnut olla ikäväkin. Herkkuhiirelle oli leivottu myös gluteenittomia kaakaomuffinsseja.

Hyvien yöunien jälkeen askeleet suuntasivat vanhaa tuttua reittiä kohti omaa Lahden henkistä turvapaikkaani, yhtä matkaa ystävän kanssa. Päättynyt jäähyväiset pullalle -kiertue sai uuden loppukäänteen, kun lempikahvila tarjoili kahvin kera tähän asti parhaimman gluteenittoman (omenapiirakka)pullan.
Kaikki oli rantamaisemissa niin kuin ennenkin, kirkuvat lokit aallonmurtajalla, veden rauhoittava vaikutus ja yhteenkuuluvuuden tunne kanssakulkijan kanssa. Vaikka kohde on sama yksin tai seuran kanssa, jotenkin siihen linkittyy vahvasti yhdessä koetut hetket, jotka luovat omalta osaltaan paikasta niin tunnelmallisen.

Tämä ranta on minun pelastusrenkaani. Tuuli tuiversi hiuksia ja katse hakeutui järveen, joka peilasi taivaan pilvikuvioita, siirtyen hiljalleen kaukaisemmille rannoille. Sää oli kylmä auringosta huolimatta, mutta ilmassa oli jotakin lupausta tulevasta suvesta.
Hyvä olotila välittyi myös päivän kuviin. Tavallisesta vapaapäivästä tuli asteen verran palauttavampi, kun vaihtoi hetkeksi maisemaa. Ystäväni ikuisti koettuja hetkiä Holgallaan. Yllä olevassa kuvassa tiivistyy hyvin kesän odotus!

Misorella

2 kommenttia :

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.