Viikon parhaat palat

6. huhtikuuta 2014Nainen siinä missä moni muukin, mitä tulee korkeisiin korkoihin. Niiden avulla nousee niin pyrstö kuin naisellisuuden tuntu uusiin sfääreihin. Alkuvuonna ei ollut kummoisia resursseja satsata asusteisiin elämäni suunnistaessaan uutta tietä itselleen.

Olkoon kuinka materialistista hyvänsä, naisellinen nainen minussa kehräsi kevätkenkien ostosreissulla uusien kenkien hankkimisesta syntyvästä mielihyvästä. Kyllä, sitä olisi voinut hankkia jotakin käytännöllisempääkin, mutta kauneus ja turhamaisuus voittivat mukavuudenhalun.

Kentis seuraava perintöprinsessa kenkäpari on lajissaan hieman enemmän niillä aallonpituuksilla. Sitä ennen keskityn vain nauttimaan nahkakenkien kopisevista askelista keväisillä kaduilla. 
Juokseminen ei ole ollut tänä keväänä yhtä helppoa kuin vuosi takaperin, silloin lähtökunto oli aivan toisella tasolla. Nyt ymmärrän paremmin niitä, joille esimerkiksi viiden kilometrin lenkkimatka on se the tavoite.

Tällä hetkellä kiireinen arki ja epäsäännölliset työajat verottavat kaiken lisäksi aamutorkun ja hieman rapakuntoisemman jolkottelijan juoksutahtia. Siitäkin huolimatta laji tuottaa edelleen nautintoa, mutta samaan aikaan takaraivossa kirkuu ruma kysymysmerkki siitä onko todella realistista saada itsensä näin lyhyessä ajassa puolimaraton kuntoon kesäkuun alkuun mennessä.

Kaikki ei mennyt alku vuonna ihan niin kuin suunnittelin toiveikkaasti harjoituskauden avauksen kanssa. Viikon oivallus on ollut kenties se, että en aio stressata asiasta, juoksen sen minkä ehdin, keskityn nauttimaan siitä ja kasvatan kuntoa omaksi iloksi. Mikäli siltä tuntuu kevään edetessä, tapahtumaan osallistumisen voi aina siirtää seuraavaan vuoteen tai jättää tavoiteajat syyskuussa odottavaan puolikkaaseen.

Tavoitteiden asettaminen on aina hyvä asia, mutta mitään ei pitäisi tehdä vain sen takia, että pakottaa itsenä sen kautta motivoitumaan jostakin. Aika näyttää mihin rahkeet ja resurssit riittävät. Joskus helpottaa sekin, että tunnustaa miten asiat ovat. Se antaa kummasti tsemppiä ja intoa jatkaa eteenpäin. Ei tarvitse yrittää olla täydellinen, kunhan yrittää parhaansa.
Oletteko muuten koskaan miettineet, että ystävät ovat kuin karkkipussin lemppariherkut? Sitä poimii itselleen ne parhaat juuri sen takia millaisia ne ovat, eikä suosikeista hevillä luovuta. Lauantai kokosi saman pöydän äärelle syksyisestä yliopistoajastani arkeani ilahduttamaan jääneet opiskelutoverittaret.

Mitä saadaan aikaan kun yhtälöön lisätään samanhenkisiä ihania naisia, hyvää ruokaa, viiniä, herkkuja, sauna, hemmotteluhoitoja, kynsilakkaleikkejä, hiustenlaittoa ja maailman parannusta? Yksinkertainen vastaus on tyttöjenilta, joka maustaa viikonlopusta hieman paremman.

Toivotan asteen verran tähdellisempää alkavaa viikkoa teillekin! :)

Misorella

P.S. Nahkakengät ovat Ivana Helsingin Kookengälle suunnittelemat JODIE-nilkkurit.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.