Teetä, raakasuklaata ja sympatiaa

2. huhtikuuta 2014Perjantaisen kokkailun ja lenkkeilyn ohella istahdettiin joukolla sohvan syliin maistelemaan ja tuoksuttelemaan teelaatuja ja raakasuklaata. Odotin jännittyneenä miltä testiin saamani* Pukkan ja Lovechockin herkut omaan ja ystäväni suuhun sopisivat.

Assistenttien virkaa hoitivat kaksi koirulaista, jotka toimivat tosin enemmänkin hengessä mukana hengaajina. Noille kavereille, kun ei suklaata tarjoiltu, sehän ei tunnetusti ole haukkujen ruokalistalle sopivaa. Uteliaisuutta ja hyvien tuoksujen perässä viipottamista se ei tosin estänyt. :)
Tarjottimelta löytyi huumaavaan herkullisen tuoksuinen kolmen kanelin ja minttuisen vihreän teen taistelupari. Varsinaista sotaa näiden välillä ei tarvinnut kuitenkaan käydä. Ensinnäkin jo pelkästään pakkauslaatikot ovat kuin karkkeja, jotka houkuttelevat höyryävän kupin äärelle nuuhkimaan ja makustelemaan.

Ilahduttavaa oli, että tutkimusmatkalla lähteneet eivät joutuneen pettymään myöskään sisältöön. Kummatkin testissä olleet teelaadut tuntuivat juojistaan pehmeän makuisilta. Totesimme yhdessä ettei niissä ollut kitkerää sivujuonnetta, mikä on usein tyypillistä varsinkin vihreille teelaaduille.

Kanelitee olisi mielestäni täydellinen seuralainen syksyllä kotimaisista omenista itse tehdylle omppupiirakalla. Kanelilla on lämmittävä ja virkistävä vaikutus, joten se sopii erityisen hyvin kylmiin vuodenaikoihin tai viileisiin iltoihin.

Vihreä tee puolestaan on luomutuotettua ja ajattelin testata sitä myös smoothien nesteenä, kylmänä tietenkin. Mikäli näistä pitäisi valita vain toinen, siinä tapauksessa voiton taisi viedä tässä erässä kaneli.

Terapeuttisia teelaatuja löytyy runsain määrin mm. piristykseen, rentoutuksen, kehon elvytykseen ja puhdistukseen, joten rohkeasti vain testaamaan. Ensin tosin pitää suoriutua valinnasta kauniiden laatikoiden ja kiehtovien makuyhdistelmien väliltä. ;)

Toinen aisapari, johon tutustuimme, olivat kummatkin 100 % raakasuklaata. Näiden raakaherkkujen sanotaan olevan rakkauskemikaaleja sisältäviä suklaita, koska ne ovat täynnä onnen ja rakkauden tunnetta ja luonnollisia flavonoidien lähteitä.

Makuja löytyy kuusi erilaista: ananas/inka-marja, pure/nibs, manteli/viikuna, appelsiini/goji-marja, kirsikka/chili ja vanilja/mulperinmarja. Meidän kulhostamme löytyi pure/nibs ja kirsikka/chili patukat (a' 40 g), jotka ovat käsin valmistettu parhaasta ecuadorilaisesta luomuraakakaakaosta. Entä löytyikö sitä onnea ja rakkautta lähemmän tuttavuuden tekemisen jälkeen?
Suklaa itsessään oli hyvää ja ensimmäiset puraisut olivat jännittävä retki makunystyröille. Totesimme, että mikäli on tottunut nautiskelemaan tavallista suklaatia, saattaa tämä herkku tuntua varmaan yhtäkkiä hieman makeuttamattomalta.

Omasta herkkuhetkestä oli jo niin pitkä aika, että nämä maistuivat kieltämättä täydelliseltä. Tuntui, että pieni määrä riitti tyydyttämään makeanhimon. Erilaisia chilisuklaita maisteltuani tämä oli kieltämättä yksi parhaimmista. Mausteinen tulinen tuntuma tavoitti aistit hieman viiveellä, lämmittäen ja kirsikan kanssa suklaassa kylpien.

Toinen, hieman tavanomaisempi ja kaakaolla rikastettu, uusi tuttavuus oli varsin rapsakan täyteläinen. Niin se vaan on, suklaa tekee aina onnelliseksi, mutta tätä voi vielä nauttia hyvällä omallatunnolla.

Todettakoon vielä, että teesuosikkeja on nautittu nyt lähes joka ilta ja erään saman tien kulkijan mielikiksi nousi puolestaan minttuinen vihreä tee. Itse olen lämmitellyt kanelintuoksuisten unelmien äärellä, lisäkkeenä hieman hunajaa.

Sen verran vaikuttunut olen tästä teematkasta, että haluan tutustua myös tuoteperheen muihin jäseniin heti, kun teevarastoja täytyy seuraavan kerran täydentää. Toinen aluevaltaus liittyy raakasuklaisiin, joihin aion turvautua, kun herkkuhimo iskee seuraavan kerran. 

*Teet ja raakasuklaat saatu testiin blogin kautta Sugarilta.

Pukka-teelaatuja voi hankkia luontaistuote- ja ekokaupoista,
oranssin paketin kuluttajahinta on 4,50 € ja vihreän 4,29 €.
 Raakasuklaiden kuluttajahinta on 3,20 € ja
niitä voi tiedustella luontaistuotekaupoista ja osasta
Keskon ja S-ryhmän ruokakaupoista.

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.