Kevään ensimmäinen piknik Suokissa

30. maaliskuuta 2014Yhteinen vapaa viikonloppu, aurinko, meri ja Suomenlinna, siinä yhtälö, joka teki lauantaista täydellisen. Aluksi tosin täytyy tunnustaa, että olen addikti, nimittäin iPhone addikti. Unohdin rakkaan puhelimen laturin perjantaisella lenkkireissulla ystävän luo ja akkuhan otti illalla ja simahti.

Kerkisin onneksi sopimaan piuhan toimituksesta seuraavaksi aamuksi. Pakko se on myöntää. Vaikka vanha pokkari olikin kassissa mukana, naista söi ihan suunnattomasti, ettei saanut puhelinta käyttöön (lue puhelimen kameraa). 

Pelastava prinssi taikoi hädässä olleen neidon huulille hymyn etsiessään latauspisteitä pitkin matkaa. Hyi minua, osaan kyllä hävetä sitä kuinka naimisissa olen luurin kanssa. Unohdetaan kuitenkin hetkeksi allekirjoittaneen pakkomielteet ja lähdetään matkaan Suokkiin. ;)
Suomenlinna on täynnä nähtävää ja koettavaa, jokaiselle jotakin, vain mielikuvitus on rajana. Meidän päiväämme kuului taidenäyttely, nähtävyyksien katselua, kuvauskohteiden bongailua, yhdessä olemista ja kevään ensimmäinen piknik.

Värikkäät tunnelit, linnoitusten rauniot, hiekkatiet, upeat rakennukset, hiukset lentämään saava tuuli, jonka kurittomuudelle aurinko muisti ajoittain hymyillä ja läikehtivä meri siivittävät matkaamme. Taipaleen varrella minut usutettiin myös kännykkäni kanssa vanhaan puhelinkoppiin "puhumaan puhelimeen". Tämä ei kai kerro muusta kuin kahden ihmisen yhtä huonosta huumorintajusta. :D
Ensimmäisen kerran olen vieraillut Suomenlinnassa kaksitoistavuotiaana, kenenkäs muun, kun serkun seurassa. Vanha Vesikko oli jo silloin jännä kohde ja nyt viimeisen kunnostuksen jälkeen se otti kävijät vastaan edustuskunnossa. Serkusten yhteinen lauttamatkailu läheiselle saarelle ei jäänyt vain kertaan.

Vuosien saatossa sen kalliot ja nurmikentät ovat kutsuneet sukulaissieluja kerta toisensa jälkeen eväskorin kera kesästä nauttimaan. Nyt, kun asuinkaupunki on yhteinen, miten olisi serkku ensi kesänä treffit Suokissa, jälleen kerran.

Samaa kohdetta ehdotan muutamalle Lahden murullekin. ;) Ainakin minä tiedän minne aion suunnata kesän saapuessa vapaapäivinäni aina silloin tällöin, yksin tai yhdessä.
Sanoinko jo? Täydellinen päivä kertakaikkisesti! Sen verran koleaa (tuulen kujeilu) on vielä, että kolmen tunnin saariseikkailu tuntui riittävän ja teki jo mieli suunnata takaisin kotikulmille. Näyttää vahvasti siltä, että toisen kanssa kuljettu sama kaista risteää välillä muistorikkaiden arjen seikkailujen sivupoluilla ja tekee minusta onnellisen ja eheän. Siksi totean taas jälleen kerran, ettei aina tarvitse lähteä kauas kokeakseen ja nähdäkseen lähelle, sitä mikä on tavoittelemisen arvoista.
Sama vanha havainto, mutta kaikki maistuu vaan niin paremmalta ulkoilmassa! Ihanteellinen eväsretkipaikka olisi ollut meren äärellä, mutta tuuli mokoma sai hakeutumaan muihin maisemiin. Levähdyspaikasta käsin pystyi tutkailemaan muiden saarelle saapuneiden reitinvalintoja.

Termospullollinen maitokahvia, keitetyt kananmunat, tonnikala ja hedelmäsalaatti antoivat uutta virtaa valloittaa saarta vielä vähän lisää. Totesimme yhdessä, että retki Suokkiin oli aivan loistava keksintö, mukaan otetuista eväistä puhumattakaan. Kotimatkalla totesin, että olin hymyillyt lähes koko reissun kilpaa auringon kanssa. Silloinkin, kun se oli pilvessä. :)

Misorella

4 kommenttia :

 1. Voi kun kiva retki! Milloinkahan olen ollut viimeksi Suomenlinnassa? Varmaan joskus 80-luvulla! Pitäisi joku kerta viipyä Helsingissä pitempään, että pääsisi käymään. Suomenlinna on kiva paikka. Mukavaa alkavaa viikkoa. Minä siivoilin eteistä ja laitoin talvikamoja pois ja sellaisia kevättouhuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suokissa kannattaa ehdottomasti vierailla! Ihanaa viikkoa ja aurinkoa päiviisi! Kevättä on kiva ottaa vastaan järjestelemällä kotia uuteen uskoon. :)

   Poista
 2. Haa, ehdottomasti kesäretki Suokkiin! "Lämpöistä" juomaa ja muutenkin hyvät eväät 😉 mukaan. Ja riittävästi! Ja mun on myös saatava berliininmunkki Piperin kahvilassa.
  Ai että repesin siitä puhelinkoppikuvasta! 😃😃😃

  t: no se Serkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sitten treffit sovittu! Sä saat munkin, mä jotain gluteiinitonta. Arvattiin, et yks siiamilaisista kolmosista osais arvostaa kuvaa! :D

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.