Home sweet home - kevätsiivouksella uutta ilmettä kotiin

17. maaliskuuta 2014Viikonloppuaamun startannut avokadopainotteinen aamupa antoi kimmokkeen tarttua aluksi mahdottomalta tuntuvaan tehtävään. Oletteko tekin tavaran hamstraajia? Kaikenlaista "tätä voi joskus tarvita" aarretta kertyy suljettujen ovien taakse.

Kaappien sisältöön perehdyttyään huomaa, että kaikki huolella säästetty ei ole aina tarpeellista. Uutta kotia on asutettu seitsemän kuukautta ja vasta nyt tuntuu, että sain aikaiseksi (mitä näitä tekosyitä nyt on) järjestetty oman huoneen sellaiseen kuosiin, että siellä on kiva asustella.
Samassa kuukausimäärässä kerkiää näköään hankkia kaikenlaista ylimääräistä, vaikka ei ole muka ostanut mitään. Viihtyvyyttä haittasi myös omissa silmissäni se, että kaikki ylimääräinen roina jäi pyörimään vapaille tasoille.

Päivittäiset käyttötavarat ja paikkaansa asunnossa etsivät esineet eivät nimittäin mahtuneet piiloon täysiin kaappeihin tai laatikoihin. Lisäksi nuo kätköt olivat kuin pommin jäljiltä jouduttuaan kiireisen arjen uhreiksi.


Todistusaineistoksi en uskaltanut kuin vähän raottaa yhtä oviparia kuvaa varten. Ongelma ratkesi kuitenkin tehokkaalla kevätsiivouksella ja organisoimalla muutoksia sisustusratkaisuissa.

Huoneen ulkoisen kasvojenkohotuksen jälkeen edessä oli pahin, nimittäin ne salaperäiset kätköt vaatteita ja muuta tuiki tärkeää roinaa eri säilytysratkaisuissa. Laatikoiden sisältöjen setviminen on aikaa vievää, mutta palkitsevaa, kun kaikki löytää lopulta paikkansa ja ovat myös jatkossa helposti löydettävissä. Varsinkin rätti-inventaario antoi kevättä kohti mennessä hyvän kuvan siitä, mitä omasta valikoimasta löytyy ja mitä pitäisi päivittää parhaat päivät nähneiden tilalle.
Alkujaan kodin veikeänä yksityiskohtana toiminut vaaterekki oli muuttunut kuukausien saatossa värien sekametelisopaksi. Rauhoittaakseni yleisilmettä siirsin värikkäät kuosit komeron syliin ja rekkiin ripustin mustat käyttövaatteet.

Hymistelin itsekseni todetessani, että lempikorkkareita voi käyttää mainiosti myös sisustusyksityiskohtana. Seinälle ripustamatta jäänyt taulukin pääsi kivasti esille hieman omantakeisessa paikassa.

Monen tunnin urakasta jäi käteen hyvä mieli ja tunne, että kotiin on taas kiva tulla päivän päätteeksi. Niille kellä urakka on vielä edessä, sanon, kerran se vain kirpaisee, vaikka ei niin mieluista olisikaan! Mikäli sitä muistaisi itsekin sen voittajaolon, kun projekti on valmis, sitä tarttuisi varmasti mielellään seuraava kerran hommaan sen ollessa ajankohtainen. 

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille siellä ruudun toisella puolen! :)

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.