Elämä on parasta itse tehtynä.

23. maaliskuuta 2014Olin viikolla seikkailemassa serkun kanssa, yllätys yllätys makumatkalla. Yllättävää oli kuitenkin varsinainen määränpää, kun kohteeksi osoittautui Marttayhdistyksen ruokakurssi. Illan teemana oli Mannerheimin illallinen. Joskus voi havahtua näkemään asioita toisin uskaltautuessaan vieraisiin keittiöihin.

Samalla saattaa saada pienen näpäytyksen omista ennakkokäsityksistään, jotka päivittyvät hurjaa vauhtia ihan eri suuntaan lähtötilanteesta omassa päässä. Naisenergiaa, raikuvaa naurua, tarinoita, yhdessä tekemistä ja elämästä nauttimista, sitä oli mausteena Marttojen ruokakurssilla.
Muutaman tunnin aikana juhlapöytään valmistui illallinen, jossa ei tällä kertaa kaloreita laskettu. Osanottajia hemmoteltiin illallisen herrapäähenkilön lempiherkuilla. Serkkuseni kanssa otettiin tehtäväksemme suklaakakkua edeltävän hedelmäjälkiruoan valmistus ja pöydän kattaminen.

Hunajameloni ja mansikka unelma jäi vaille tarkkoja kuvia, mutta mennään näillä, mitä kännykällä tarttui reissusta mukaan matkamuistoksi. Sukulaismuru poseeraa tohkeissaan kirjoitustaulun vieressä, josta löytyy kokonaisuudessaan illan menu. Ellei sanat saa vettä herahtamaan kielelle, kuvasaldo tekee toivottovasti oman osansa.
Mikäli kaukomatkailu vastaavanlaiseen pöytään kiinnostaa, kirjakaupoista voi hakea matkaoppaaksi keittokirjoja aihepiiriin liittyen. Pitkän kaavan illallisella kuuli myös mielekiintoisia kertomuksia teemaisännästä ja ilahduttiin kanssakokkaajien onnistumisista matkalla alkuruoasta kohti jälkkäriä.

Mitä tästä opimme? Jotkut matkakohteet voivat säväyttää ja luoda hauskoja muistoja, jos vain uskalttaa tarttua hetkeen. Kiitos serkku, että pyysit mukaan tälle retkelle. Niin se vain on, elämä on parasta itse tehtynä. :)

Marttojen toimintaan ja arjen vinkkeihin pääset tutustumaan tästä.

Misorella

4 kommenttia :

 1. Oli muuten hauska ilta! Kirkasti koko viikoin 😊
  t: kätsy-martta (lue: Serkku)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hyvänmielen ilta kertakaikkisesti! <3

   Poista
 2. Voi kun kivaa! Kuulostaa mukavalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa oli! Joskus on kiva löytää itsensä vähän yllättävistäkin paikoista ja ilahtua positiivisesti. ;)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.