Hetki itselle

25. helmikuuta 2014Joskus tarvitaan tauko löytääkseen huoliin kadotetun itsensä sen jälkeen, kun on onnistunut astumaan vihdoin oikeasta ovesta sisään. Joskus levähdyshetken tarvitsee itsensä herättelyyn, siitäkin huolimatta, että ympärillä olisi kantavia ihmissuhteita.

Tienviitat tavoitettuaan on yllättäen niin hämmentynyt asioiden nopeasta etenemisestä parempaan suuntaan, että täytyy ottaa tovi aikaa itselle ja vain olla. Sulatella uuden työn saapumista osaksi arkea ja myhäillä sen ansiosta lämpimän virran viemänä.

Samalla oman elämänsä supersankari jännittää uusia haasteita, kokee innostuksen tunnetta ja ennen kaikkea huokaisee syvää helpottuneena. Onnea ei voi tunnetusti ostaa seteleillä, mutta kyllä raha tekee elämästä kummasti huomattavasti helpompaa. Lisäksi kokoaikainen työ sanoittaa viikkorytmiä, antaa tunteen tarpeellisuudesta ja sallii mahdollisuuksia vapaa-ajan viihdykkeille. 
Arki on saanut uudet rusoposkiset kasvot ja sen myötä jää aikaa myös murehtimiselta sen ehostamiselle. Musta ei kuulu tähän meikkipalettiin, vaan hullaannuttava punainen edustaa arjen seikkailuja, vaaleanpunainen itsensä hemmottelua ja kimmeltävä kulta juoksukenkien onnellista askellusta hiekkapoluilla.

Huolet elämän peruspilareista vievät yllättävän ison ajan pienen ihmisen arjesta monen muun tärkeän elämänmausteen kustannuksella. Sen huomaa itse siassa parhaiten vasta jälkikäteen. Erikokoisia harmituksia vierailee eri rooleissa varmasti jatkossakin päivissäni, kutsun niitä kylään tai ei.

Yhden ison voitettuani koen, että ne voidaan luonteestaan huolimatta kääntää joskus jopa voitoiksi. Majakoiksi, jotka näyttävät valokeilaa asioihin, joita niiden ansioista osaa taas arvostaa ansaitusti hieman enemmän. Vaikkei sitä huomaisi juuri sillä hetkellä, kajo tavoittaa kohteensa kyllä aikanaan.

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.